3 pasi pentru ingrijirea parului

Poate ai observat si tu ca, dupa intoarcerea din concediu, parul tau este mai fragil, aspru, casant, fara elasticitate si luciu. Este normal sa se intample acest lucru, deoarece razele ultraviolete, salinitatea apei de mare, vantul, clorul si substantele chimice care se adauga in apa piscinelor, umiditatea si  nisipul contribuie semnificativ la degradarea parului.

Nu te alarma! Exista solutii pentru aceasta neplacere. Pentru a avea din nou o podoaba capilara sanatoasa si plina de viata, dupa ce parul a fost afectat de expunerea la factori agresivi, este foarte important sa urmezi rutina de ingrijire de mai jos si sa-ti alegi cu grija produsele de ingrijire.

Pasul 1: Exfoliaza scalpul

Mai mult ca sigur ai auzit de exfolierea pielii, dar nu te-ai gandit niciodata ca iti poti exfolia si scalpul. Multi experti sustin ca exfolierea constanta a scalpului este cheia pentru un par mai sanatos si mai stralucitor, de la radacina pana la varfuri. 

Prin exfoliere se elimina celulele moarte, murdaria, matreata si acumularile de produse, care pot infunda foliculii de par si slabi radacina, provocand caderea parului. Prin exfoliere se elimina impuritatile, scalpul poate sa respire, iar parul va creste sanatos si plin de vitalitate. 

Un produs care te va ajuta in acest sens este exfoliantul pentru scalp cu arbore de ceai (tea tree) de la Maternatura. Purifica scalpul de matreata si impuritati, si, astfel, permite oxigenarea firului de par. 

Pentru exfolierea scalpului, dar detinand si proprietati anti-poluare, a fost conceputa si masca gel exfolianta cu AHA Urban Protection Maternatura.  Acizii AHA si enzimele de papaya exfoliaza scalpul eliminand celelule moarte si favorizand regenerarea celulara. Masca exfolianta Maternatura contine si alge brune care purifica scalpul de metale grele si radicali liberi. Masca permite oxigenarea si asimilarea ingredientelor benefice din produsele de ingrijire pentru a avea un par sanatos si frumos.

Pasul 2: Spala parul

Samponarea parului trebuie facuta cu un sampon potrivit nevoilor scalpului. Spalarea parului de 1-2 ori pe saptamana este esentiala pentru eliminarea particulelor poluante, reziduurilor de produse si a transpiratiei. 

Alege un sampon fara SLS, SLES, parabeni sau silicon, deoarece aceste ingrediente se pot acumula pe scalp, si pot sabota cresterea parului si modul in care acesta va arata. Alegerea perfecta este sa folosesti un sampon natural. 

Daca ai un scalp sensibil, samponul cu lavanda Khadi sau samponul cu albastrele Maternatura poate sa fie o optiune; daca radacina parului nu este foarte rezistenta atunci alege samponul intaritor de la Biofficina sau samponul fortifiant de la Bioearth, etc. Pe ladybio.ro gasesti sampoane pentru scalp cu matreata, scalp uscat, scalp gras, etc.

Pasul 3: Hidrateaza parul

Dupa samponare, foloseste intotdeauna un balsam sau o masca de par. Balsamul de par hraneste, regenereaza, permite o periere mai usoara a parului, ajuta la sigilarea si netezirea cuticulei. Parul devine mai maleabil, mai neted, mai elastic si mai rezistent la rupere. 

Alege balsamul in functie de tipul de par si nevoile acestuia. Daca ai un par fin, alege un balsam care ii confera mai mult volum, daca ai un par uscat, vopsit chimic, alege un balsam hidratant sau remineralizant, daca ai un par cret, ondulat alege un balsam care sa hraneasca onduleurile si sa le mentina forma, sau daca parul se electrizeaza, alege un balsam care sa-l domoleasca. 

Pe langa balsamul de par clasic, cu clatire, exista si balsam de par leave-in (fara clatire). Acesta este lasat pe firul de par intre samponari si este recomandat daca ai par deteriorat, uscat, care se incurca usor. 

Masca de par are o textura mai bogata si mai hranitoare decat balsamul. Este recomandata pentru parul uscat, vopsit chimic, decolorat. Repara structura firului de par agresat de factori externi precum soarele, vopseaua, decolorantii, clorul din apa, etc. Parul aspru si dificil, devine mai matasos, mai rezistent si mai usor de aranjat. Masca de par se poate folosi la fiecare spalare sau,  macar, o data pe saptamana. Se poate aplica inainte sau dupa samponare, conform instructiunilor specificate pe  produs de producator. 

Si masca se alege in functie de nevoile parului: o masca hidratanta daca parul este aspru, casant, o masca nutritiva daca parul este degradat, vopsit chimic, o masca anti-electrizare daca parul este rebel, si se electrizeaza usor, o masca pentru par cret, ondulat expus la soare, etc.

In concluzie, beneficiile unei rutine de ingrijire sunt extrem de multe. Cu o rutina de ingrijire adecvata, parul va avea un aspect sanatos, un luciu natural, va deveni mai usor de aranjat si va fi protejat in totalitate.

Daniela

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .