Deodorante

Deodorant natural Sweet Dream - Saimara
Deodorante

Deodorant natural Sweet Dream - Saimara

Deodorant natural cu bicarbonat Wild Sense - Saimara
Deodorante

Deodorant natural cu bicarbonat Wild Sense - Saimara

Deodorant natural Gentle Rain - Saimara
Deodorante

Deodorant natural Gentle Rain - Saimara

Deodorant natural Tropical Wood - Saimara
Deodorante

Deodorant natural Tropical Wood - Saimara

Deodorant natural Sun Dance - Saimara
Deodorante

Deodorant natural Sun Dance - Saimara

Deodorant Bergamil cu piatra de alaun si uleiuri esentiale Bioearth
Corp

Deodorant fara aluminiu cu piatra de alaun, 50ml – Bergamil Bioearth

Deodorant bio cu piatra de alaun si aloe vera Allo'Nature
Deodorante

Deodorant bio cu piatra de alaun si aloe vera Allo'Nature

Piatra de alaun (piatra acra) stick Allo'Nature
Deodorante

Piatra de alaun (piatra acra) stick Allo'Nature

Deodorant spray cu piatra de alaun si menta Allo'Nature
Deodorante

Deodorant spray cu piatra de alaun si menta Allo'Nature

Deodorant roll-on bio Biofficina Toscana
Deodorante

Deodorant roll-on bio Biofficina Toscana


Ghid pentru alegerea unui deodorant natural, non-toxic

Alegerea unui deodorant a devenit o adevarata provocare pentru orice persoana care se respecta si care tine deopotriva la igiena si la sanatatea ei. Rolul unui deodorant este acela de a asigura protectie eficienta in orice moment al zilei, fara insa a bloca transpiratia, care este un proces natural prin care corpul nostru elimina toxine.

In comert exista diverse tipuri de deodorante. Unele persoane prefera roll-on-urile sau spray-urile (deodorante lichide), in timp ce altele prefera textura sub forma de crema cum este cea a deodorantelor stick sau crema.

Tipuri de deodorante in comert

Deodorant roll-on
Preferant de multe femei, deodorantul roll-on are o textura lichida si necesita timp pentru a se usca pe piele. Bila deodorantului asigura o buna dozare a produsului pe piele. Se aplica fara efort, rapid, este usor de transportat in poseta, in geanta de sport, inclusiv in bagajul de mana cand se calatoreste cu avionul.

Deodorant stick
Deodorantul stick este folosit de persoanele carora le displace senzatia de umezeala la subrat. Stick-ul este varianta de deodorant ideala pentru deplasari si calatorii deoarece este compact, nu curge si nu exista riscul sa se varse in geanta. Permite un control bun asupra zonei de aplicare.

Deodorant spray
Preferat atat de femei cat si de barbati, deodorantul spray este, la fel ca si deodorantul roll-on, un deodorant lichid. Acesta reprezinta solutia perfecta pentru momentele cand te grabesti. Deodorantul spray este igienic deoarece recipientul nu intra in contact cu pielea. Utilizarea deodorantului spray trebuie sa se faca cu atentie deoarece produsul poate fi inhalat in timpul pulverizarii.

Deodorant crema
Deodorantul crema se aplica usor cu ajutorul degetelor, ca o crema de corp. Se recomanda utilizarea atunci cand exista acces la apa si sapun pentru a spala mainile inainte si dupa aplicarea deodorantului.

Aceste deodorante pot fi deodorante conventionale (pline de ingrediente chimice), deodorante naturale pe baza de ingrediente naturale si deodorante bio pe baza de plante crescute in mod ecologic.

Ingrediente active care ofera o protectie naturala impotriva transpiratiei

Alegerea unui deodorant potrivit poate fi uneori o adevatara dilema. Adesea deodorantele sunt pline de ingrediente nocive, irita pielea sau nu sunt eficiente.

Deodorantele bio si deodorantele naturale sunt o alternativa sanatoasa la antiperspirantele conventionale care se gasesc  in comert,  pline de ingrediente nocive pentru organism si poluante pentru mediu. Ceea ce este nociv pentru om este nociv si pentru mediu si vice-versa. In concluzie trebuie sa acordam o atentie deosebita deodorantelor pe care le cumparam; trebuie sa alegem deodorante naturale care au un impact negativ asupra organismului si asupra mediului cat mai redus.

Bicarbonatul si piatra de alaun sunt 2 ingrediente naturale care se folosesc in deodorantele bio si naturale pentru a combate mirosul de transpiratie.

Deodorant cu bicarbonat - bicarbonatul impiedica formarea mirosurilor neplacute, oferind astfel o protectie naturala eficienta. Deodorantele naturale cu bicarbonat nu pateaza hainele, nu blocheaza porii si lasa pielea sa respire. Deodorantele Saimara sunt primele deodorante certificate BIO cu bicarbonat in format roll-on.

Deodorant cu piatra de alaun - piatra de alaun impiedica dezvoltarea bacteriilor, neutralizeaza mirosurile neplacute si protejeaza eficient pe toata durata zilei, fara sa inhibe procesul normal de transpiratie.

Care este diferenta dintre un deodorant natural si unul obisnuit?

Spre deosebire de deodorantul conventional, deodorantul natural are o formula fara aluminiu, parabeni, alcool, triclosan, propylene glycol, etc. Deodoranetele naturale contin extracte vegetale, uleiuri naturale si ingrediente naturale care previn formarea mirosurilor precum piatra de alaun sau bicarbonatul.

Ingrediente nocive de evitat in deodorante

Deodorantul este esential si trebuie ales cu atentie. Deodorantele obisnuite contin ingrediente considerate ca fiind nocive pentru organism: formaldehida, triclosan, parabeni, alcool, clorhidratul de aluminiu.

Alege un deodorant fara formaldehida - HCHO (formaldehida) este un compus chimic cu actiune antibacteriana ce este utilizat ca dezinfectant si conservant. Formaldehida a fost clasificata de catre Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului ca fiind cancerigena pentru om.

In ciuda faptului ca Uniunea Europeana a interzis de mult utilizarea formaldehidei in forma pura, atat in produsele finite cat si in materiile prime, riscul de a intra in contact cu aceasta substanta nociva nu este exclus.

Multe produse cosmetice realizate in Europa, chiar si branduri prestigioase, ne expun la formaldehida. Legislatia in vigoare permite utilizarea unor ingrediente ce inlocuiesc formaldehida: Imidazolidinyl urea si Diazolidinyl urea. Aceste doua molecule sunt utilizate in produsele cosmetice ca si conservanti antimicrobieni, dar actioneaza si ca inlocuitori ai formaldehidei. In esenta, aceste substante care intra in contact cu pielea nostra elibereaza formaldehida inhibind astfel dezvoltarea bacteriilor in interiorul produsului.

Alege un deodorant fara parabeni - Parabenii sunt folositi ca si conservanti din anii 1920, pentru stomparea dezvoltarii bacteriilor in multe produse alimentare, cosmetice si farmaceutice. Sunt cei mai utilizati conservanti in industria cosmetica, peste 90% din produsele cosmetice si de ingrijire personala contin parabeni.

Parabenii se regasesc in mai toate produsele cu care intram in contact. Rolul parabenilor in toate aceste produse este acela de a le conserva si de a le prelungi valabilitatea. In lista de ingredinte  INCI, parabenii pot fi recunoscuti foarte usor regasindu-se sub urmatoarele denumiri: methylparaben, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, isobutylparaben. Multe din produse pot contine 2 sau chiar mai multi parabeni.

Potrivit studiului de cercetare al Philippei Darbe exista o legatura intre parabeni si cancerul de san. Acestia au fost identificati in tesuturile tumorale, methylparabenul fiind in concentratii mai ridicate. Studiul a pus in evidenta faptul ca parabenii, o data ajunsi in corp, se comporta ca si estrogenul, cunoscut pentru faptul ca creste riscul de aparitie a cancerului mamar. Parerea generala ca parabenii nu pot ajunge in forma intacta in organismul uman a fost demontata de acest studiu.

Unii cercetatori considera ca parabenii din deodorante si antiperspirante contribuie la dezvoltarea celulelor canceroase in zona sanilor. Aplicarea imediat dupa epilare a produselor care contin parabeni permite patrunderea in corp a acestora intrucat porii sunt deschisi, pielea este mai sensibila si absoarbe o buna parte din ingredientele care intra in compozitia produselor.

Alege un deodorant fara aluminiu - Sarurile de aluminiu (clorhidratul de aluminiu) astupa glandele sudoripare si blocheaza transpiratia care are rolul de a elimina substantele nocive. Impiedicarea transpiratiei poate duce la o acumulare de toxine la nivelul tesuturilor si a glandelor. Mirosul neplacut este astfel evitat, dar creste semnificativ riscul inflamatiilor si infectiilor.  Dezbaterile priviind nocivitatea aluminiului au inceput cand s-a observat o crestere a numarului de cazuri de cancer de san localizat aproape de axila. Un studiu recent realizat de cativa cercetatori elvetieni si publicat in Journal of Applied Toxicology arata ca sarurile de aluminiu au determinat un comportament anormal al celulelor mamare.

Din fericire in comert exista si deodorante bio si deodorante naturale care nu contin aluminiu, parabeni sau formaldehida.

Toate deodorantele noastre sunt deodorante naturale, sunt fara parabeni, fara aluminiu si alte ingrediente nocive.

group_work .