Tot ce trebuie sa stii despre gelul igienizant pentru maini

Spalarea si igienizarea mainilor sunt esentiale pentru o igiena personala corespunzatoatre intrucat limiteaza transferul de germeni, bacterii si virusi dobanditi in urma contactului cu diferite suprafete.

Gelul igienizant pentru maini este alternativa atunci cand nu este posibila spalarea mainilor cu apa si sapun. Acest produs contine o cantitate mare de alcool care se evapora in contact cu aerul. Gelul nu necesita clatire iar pielea mainilor este uscata dupa folosire. Rolul acestuia este de a preveni riscul de infectii atunci cand instinctiv ducem mainile la gura sau nas si ne frecam ochii.

Ingredientul principal al gelului igienizant pentru maini este alcoolul, care inhiba proliferarea bacteriilor la nivelul pielii. Pe langa apa si alcool, gelul poate sa contina si alte ingrediente precum chlorhexidine digluconate, glicerina, aloe, extracte vegetale, etc.

Gelul igienizant nu trebuie sa inlocuiasca spalarea mainilor cu apa si sapun, ci doar sa completeze igiena mainilor.

Marea majoritate a produsele igienizante pentru maini sunt sub forma de gel, dar exista si spray sau servetele.

Cum sa ne ferim de coronavirus

Spalarea mainilor cu apa si sapun este una din recomandarile autoritatilor pentru a ne proteja de epidemia de coronavirus. Alte recomandari sunt sa nu ne atingem ochii, nasul si gura cu mainile neigienizate, sa evitam contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute, sa mentinem distanta de cel putin 1 metru intre noi, sa nu frecventam locuri aglomerate, sa stam pe cat posibil in casa, sa folosim un gel igienizant pentru maini cand nu avem posibilitatea de a ne spala pe maini si sa curatam toate suprafetele cu dezinfectanti pe baza de alcool sau clor.

reducere igienizante pentru maini

Cum se utilizeaza gelul igienizant?

Este esential ca gelul de maini sa fie utilizat in mod corespunzator, pentru a-si putea indeplini scopul: sa ucida microbii inainte ca ei sa se raspandeasca.

Nu se foloseste daca mainile sunt murdare: gelul igienizant nu este un produs pentru curatarea mainilor, ci pentru a le igieniza. Pentru a fi eficient nu trebuie utilizat daca mainile sunt vizibil murdare.

Se foloseste catitatea potrivita, nici prea mult nici prea putin: este foarte important ca gelul igienizant sa se aplice pe toata suprafata mainilor, inclusiv pe dosul acestora si pe zonele dintre degete.

Se freaca mainile pana cand se usuca: este un produs care nu necesita clatire si nici uscarea cu un prosop.

Se foloseste doar pentru maini: gelul nu se foloseste pentru ten sau alte parti ale corpului, nici pentru curatarea obiectelor.

Avand o cantitate mare de alcool, gelul igienizant usuca pielea mainilor. Pentru a pastra pielea mainilor catifelata este foarte important ca seara sa se foloseasca o crema de maini bogata in ingrediente nutritive. Aici www.ladybio.ro/creme-maini gasiti o gama variata de creme de maini hidratante, bio si naturale.


Alte articole

Beneficiile utilizarii gelului igienizant pentru maini



Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .