Ulei de Cimbru ct linalool, 10ml - Saimara
Ulei de Cimbru ct linalool, 10ml - Saimara
Ulei de Cimbru ct linalool, 10ml - Saimara
Ulei de Cimbru ct linalool, 10ml - Saimara

Ulei de Cimbru ct linalool, 10ml - Saimara

0 1 2 3 4
0 din 5 - 0 recenzii
Producator : Saimara   |  
SAI009  |   Livrare in 1-2 zile
PRP: 105,00 Lei
105,00 Lei cu TVA

Folosit in aromaterapie, uleiul de cimbru Saimara sprijina buna functionare a sistemului imunitar, combate anxietatea, induce o stare de încredere, calm.
Uleiul esential de cimbru este ideal pentru copii, varstnicii, femei insarcinate.

Ulei pentru aromaterapie 100% natural, nediluat.

favorite_border favorite
  Transport Curier: 19 LEI, GRATUIT peste 199 lei    Contact: 0747-918071, L-V: 9-17
 
Beneficii Ulei de Cimbru ct. linalool

Ce înseamnă “ct. Linalool”?

Vorbim despre chemotip (ct.) atunci când o plantă are capacitatea de a produce compuși chimici diferiți în funcție de climă, sol, altitudine, etc. Deși vorbim de aceeași plantă, în anumite condiții, cimbrul poate produce uleiuri esențiale foarte diferite (ct. linalool și ct. thymol). Componentul biochimic predominant este cel care determină chemotipul uleiului.

Proprietățile terapeutice, aroma și contraindicațiile unui ulei esențial depind de chemotip.

Exemple de alte uleiuri esențiale care, la fel ca uleiul de cimbru, pot avea chemotipuri diferite: Rozmarin (ct. cineol, ct. camphor, ct. verbenone), Busuioc (ct. linalool, ct. methyl chavicol), etc.

Cimbrul cu linalool ca și chemotip este un ulei blând care se poate folosi în siguranță la copii, vârstnici, femei însărcinate și persoane cu imunitate compromisă. Susține sistemul imunitar (stimulează imunitatea), respirator, și poate fi folosit inclusiv pe piele, diluat conform ghid diluare uleiuri esentiale.

Cimbrul ct. linalool contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la sănătatea sistemului respirator în sezonul rece. Este un aliat de nădejde când răceala și gripa amenință la fiecare pas (are proprietăți antivirale și expectorante), în caz de congestie a căilor respiratorii, gripă, tuse.

Pentru afecţiunile sistemului respirator se poate difuza sau folosi în inhalator singur sau combinat cu alte uleiuri esenţiale, gen lavandă, rozmarin, palmarosa, patchouli.

Difuzat împreună cu uleiul de rozmarin sau tea tree (arbore de ceai), oferă confort în perioadele de surmenaj sau stres, crește nivelul de încredere în potențialul propriu, alungă oboseala mentală, fizică și depresia.

Aromaterapia cu ulei de cimbru, ajută pe plan emoțional și energetic, la eliberarea emoțiilor negative, inlocuindu-le cu voință, curaj, încredere și claritate în gândire. Este un tonic natural pentru sistemul nervos, fiind de mare ajutor persoanelor care prezintă simptome de instabilitate emoțională, imagine de sine instabilă, și care luptă cu sentimente de depresie.

Folosit în combinație cu uleiul esențial de oregano sau arbore de ceai, cimbrul ajută la combaterea verucilor şi a negilor. Este un ulei care previne infecțiile și este foarte util în caz de infecții cauzate de fungi dermatofiţi (infecții ale unghiei, scalpului).

Aroma: uleiul esențial de cimbru ct. linalool are o aromă medicinală delicată cu note florale, ierboase, dulcegi. Se poate combină cu alte uleiuri esențiale care au un conținut ridicat de linalool: salvie, palmarosa, lavandă.

Proprietăți terapeutice ale uleiului de Cimbru ct. linalool: antioxidante, antiinflamatoare, analgezice (linaloolul din compoziție este eficient în cazul durerilor neuropate), antifungice (inhibă diverse tipuri de candida), antibacteriene, antidepresive (combate stările depresive), expectorante (susține sistemul respirator).

Uleiuri compatibile: uleiul de cimbru se poate folosi în combinație cu uleiurile esențiale de: geranium, ravintsara, ienupar, salvie, cedru atlas, arbore de ceai (tea tree), busuioc ct. linaool, lavandă, palmarosa.

Ulei esențial 100% natural, fără adaos de parfumuri sintetice. Pur 100%. Nediluat. Cultură organică. Kid Friendly.

Detalii
Denumirea plantei în latină: Thymus vulgaris ct. linalol
Familia botanică: Lamiaceae (Labiatae)
Cultură: organică
Țara de origine: Franța
Calitate: ulei esențial pur 100% și natural
Kid Friendly: DA
Metoda de extracție: distilare cu aburi
Partea plantei din care s-a obținut uleiul: flori
Componente ale uleiului esențial (alergeni): linalool, geraniol, limonene, citral
Ambalare: în recipient de sticlă de 10 ml, de culoare brună, prevăzut cu picurător și capac cu filet.
Utilizare ulei esențial de Cimbru

Piele – uleiul de Cimbru, ca de altfel orice ulei esențial, NU se aplică direct pe piele. Se folosește doar în combinație cu un ulei purtător (ulei vegetal presat la rece). Pentru folosirea uleiului în siguranță citiți ghid diluare uleiuri esențiale.

Difuzare – Difuzarea este procesul de dispersare a uleiurilor esențiale și se poate face prin diferite metode.

Cele mai eficiente sunt:

difuzarea cu ajutorul difuzoarelor cu ultrasunete - aparat pentru aromaterapie care evaporă uleiul esențial folosind doar apă, fără a folosi căldură. Difuzorul cu ultrasunete nu afecteză proprietățile terapeutice ale uleiului și este ideal pentru spații micii și medii.

difuzarea cu ajutorul nebulizatoarelor - descompune uleiul esențial în particule foarte mici care se absorb mult mai rapid. Este cea mai buna metoda pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale uleiurilor esențiale. Nebulizatorul nu are nevoie de apa, doar de ulei esențial, și este ideal pentru spațiile mari.

Păstrare & Precauții
A se păstra într-un loc răcoros, departe de surse de căldură și lumină.
A nu se lasă la îndemăna copiilor.
A se evita contactul cu ochii.
A se păstra în ambalajul original cu capacul închis ermetic.
A nu se administra intern. Ingestia unui ulei esențial se face numai sub stricta supraveghere a unui medic cu pregătire în aromaterapie.
A nu se aplica pur pe piele. Uleiurile esențiale sunt doar pentru uz extern și niciodată în forma pură (se diluează în uleiuri purtătoare – vezi ghid diluare uleiuri esențiale).
A nu se utiliza de femeile însărcinate, care alăptează și de cei care se află sub supraveghere medicală fără a se consulta un specialist.
A nu se utiliza în caz de alergii sau sensibilități cunoscute.
A se opri imediat utilizarea în caz de reacții adverse.
Difuzarea uleiurilor esențiale se face cu precauție în preajma animalelor de companie.
A nu se devărsa în mediul acvatic.



Informațiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ și nu pot fi considerate informații medicale. Proprietățile, recomandările și modul de utilizare sunt obținute din surse de referință, însă nu angajează sub nicio forma responsabilitatea noastră. Pentru utilizarea în scop medical, vă rugam să consultați un medic specialist.

Produsele noastre sunt 100% naturale și din acest motiv pot exista diferențe de aspect, culoare sau miros de la un lot la altul, fară că aceste diferențe să influențeze siguranță și calitatea produsului.

bio
on
pur
on
kid
on
analize
on
Aroma
Ierboasa
Medicinala
Emotional
Echilibru
Energie
Optimism
Purificare
Terapeutice
Antibacterian
Antifungic
Antiinflamator
Antioxidant
Antiviral
Expectorant
Imunostimulator
Nou

Cu deodorantul Saimara, zilele caniculare, transpiratia abundenta, mirosurile neplacute si petele inestetice de pe haine nu mai sunt o problema.

Deodorantul Saimara te mentine fresh pe tot parcursul zilei, intr-un mod natural. Deodorantul Saimara este un produs certificat BIO de AIAB Italia, pe baza de bicarbonat de sodiu, si NU CONTINE aluminiu, alcool, parabeni.

Gama contine 5 deodorante cu bicarbonat, sub forma de roll-on, fiecare cu propria sa nota de parfum:

Tropical Wood - parfum oriental lemnos; Wild Sense - parfum exotic cu note fructate; Gentle Rain - parfum floreal, delicat; Sun Dance - parfum fresh de citrice; Sweet Dream - parfum dulce, delicat

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 recenzii - 0 1 2 3 4 0/5
group_work .