Vara nu inseamna doar mare, plaja si soare, ci si tantari, foarte multi tantari. Aceste insecte bazaie, inteapa provocandu-ne o mancarime foarte enervanta, ne tulbura serile si somnul in noptile calduroase de vara.

Prezenta tantarilor este foarte benefica pentru anumite companii, care produc si vand in fiecare an milioane de produse utile pentru a ne proteja de aceste insecte. Desi exista o mare varietate de produse care promit ca ne apara, multe dintre acestea se dovedesc ineficiente in lupta cu tantarii, sau mai rau, fiind un cocktail de chimicale, pe termen lung, pot avea efecte nocive pentru oameni, in special pentru copii si persoane cu probleme respiratorii, animale de companie si mediu.

Marea majoritate a produselor antitantari din comert, inclusiv cele pentru copii, contin ca substanta activa DEET (N,N-Diethyl-meta-toluamide). Este un ingredient foarte nociv care poate cauza instant sau dupa luni sau ani de la folosire reactii adverse precum: dificultati in respiratie, pierderi de memorie, deteriorarea sistemului nervos central, dureri de cap, oboseala, dureri musculare si articulare, etc

Permethrin este un alt ingredient chimic care se regaseste in produsele repelente. Acest ingredient este toxic pentru albine, pesti, pasari si pisici.

Daca produsele antitantari chimice nu sunt o optiune pentru tine si familia ta, trebuie sa stii ca natura ofera multe remedii naturale care tin tantarii la distanta. Poti folosi diverse spray-uri naturale care ii tin la distanta, iar daca locuiesti la casa poti planta diferite plante care nu sunt pe placul tantarilor.

Printre alternativele naturale eficiente impotriva tantarilor se numara:

Lavanda este renumita pentru capacitatea de a tine la distanta tantarii si mustele. Este o planta decorativa frumoasa perfecta pentru a fi crescuta in gradina, in jardiniere sau ghivece pe terase. Are un parfum placut de oameni, dar, din fericire, tantarii nu suporta aroma puternica a lavandei.

Citronella (lemongrass) este fara niciun dubiu planta „antitantari” cea mai cunoscuta. Poate fi tinuta in casa, in ghivece pe balcon sau plantata in gradina. Frunzele acestei plante au un parfum intens care actioneaza asupra receptorilor olfactivi ai tantarilor facandu-i sa-si piarda orientarea si sa nu-si localizeze prada.

Uleiul de neem se obtine din fructele arborelui de neem originar din India, Pakistan. Este eficient pentru a tine la distanta tantarii, capusele, mustele, puricii, etc. In plus, uleiul de neem inhiba reproductia insectelor si parazitilor.

Uleiul de arbore de ceai are proprietati anti-bacteriene si anti-fungice si este eficient in lupta impotriva tantarilor. Mirosul puternic al uleiului de arbore de ceai pastreaza tantarii la distanta.

Bioearth a selectionat plantele care au o capacitate ridicata de a tine la distanta tantarii si a creat o linie de produse antitantari 100% naturala. Linia contine un spray repelent, un roll-on repelent care se aplica in zonele de puls si un roll-on tratare intepaturi de insecte care amelioreaza imediat senzatia de mancarime si calmeaza zona inflamata.

descopera produsele antitantari Bite Defence Bioearth AICI

Gama Bite Defence de la Bioeath poate fi folosita de toata familia. Produsele contin un mix de uleiuri esentiale de lavanda, arbore de ceai, citronella (lemongrass) si ulei de neem.

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .