Uleiul de Argan – adevaratul elexir al frumusetii

Uleiul de argan, cunoscut si sub numele de “aurul Marocului”, este un adevarat elixir al frumusetii intrucat are proprietati cosmetice exceptionale. Uleiul se obtine din fructele arborelui marocan Argania Spinosa prin presare la rece. Astfel sunt pastrate toate calitatile si proprietatile benefice pielii, parului si unghiilor.

Chiar daca femeile berbere folosesc de secole uleiul de argan pentru ingrijirea pielii si pentru unele boli dermatologice, uleiul a fost preluat nu de foarte mult timp in cosmetica occidentala.

Continutul uleiului de argan explica proprietatile benefice ale acestuia. Acesta contine aproximativ 20% acizi grasi saturati (acid palmitic si acid stearic) si aproximativ 50% acizi grasi mononesaturati (acid oleic). Restul de 30% consta in acizi grasi polinesaturati, in special acid linoleic (omega 6). Uleiul este, de asemenea, bogat in tocoferol (400-700 mmg/kg), steroli si polifenol.

ulei de argan

Uleiul de argan mentine frumusetea pielii, a parului si a unghiilor fiind un produs cu multe beneficii si intrebuintari.

Piele - Datorita continutului de substante antioxidante si acizi grasi esentiali, uleiul de argan este cel mai bun remediu pentru a preveni imbatranirea pielii.

Uleiul de argan protejeaza pielea de agresiunile mediului exterior (frig, soare, vant, poluare, etc), stimuleaza regenerarea si oxigenarea pielii, are proprietati hidratante si anti-age, confera pielii elasticitate, se absoarbe imediat si nu lasa pielea unsa. Utilizat dupa dus, pe pielea umeda, uleiul de argan hidrateaza pielea si-i confera luminozitate, prospetime si un aspect catifelat. Poate fi folosit si pentru a prezerva elasticitatea pielii sanilor, pentru a preveni si atenua vergeturile. De asemenea, uleiul de argan poate fi utilizat, cu rezultate promitatoare, in caz de psoriasis, acnee si eczeme. Uleiul de argan previne uscarea pielii si reduce urmele lasate de acnee, varicela si psoriasis dar si ranile cauzate de arsuri sau zgarieturi.

Uleiul de argan se aplica pur pe pielea umeda sau se dilueaza cu alte uleiuri.

Ten - Datorita continutului crescut de vitamina E, uleiul de argan are proprietati antirid si anti-imbatranire, confera pielii elasticitate, luminozitate si un aspect catifelat, hidrateaza pielea sensibila dupa barbierit si previne iritatiile. Uleiul de argan este ideal pentru tenul matur, normal, uscat si foarte uscat. Uleiul de argan poate fi folosit ca masca hidratanta o data pe saptamana pentru tenurile mixte sau grase. Uleiul de argan se aplica pe tenul umed. Uleiul de argan este un ulei gras motiv pentru care nu se recomanda utilizarea zilnica in caz de ten mixt sau gras.

Par - Uleiul de argan este un optim remediu pentru parul degradat, uscat si lipsit de stralucire. Uleiul confera stralucire si vigoare parului degradat, repara varfurile despicate si previne formarea acestora, fortifica, hidrateaza, regenereaza si hraneste firul de par. Uleiul de argan este ideal pentru parul degradat, vopsit, fragil. Se aplica cateva picaturi la nivelul scalpului si pe lungimea parului (se recomada ca aplicarea sa se faca pe parul umed) dupa care se piaptana parul pentru a distribui uleiul in mod uniform. Se lasa sa actioneze cel putin 30 min dupa care se samponeaza. In cazul parului gras uleiul de argan se aplica doar pe lungimea parului.

Unghii - Uleiul de argan este recomandat si pentru tratarea unghiilor intrucat hraneste si intareste unghiile casante. Reteta pentru unghii si cuticule sanatoase: amestecati cantitati egale de ulei de argan si suc de lamaie. Tineti unghiile in mixtura formata timp de 10 minute, o data pe saptamana. Repetati acest tratament pentru o luna.



Totodată, uleiul de argan poate fi utilizat si pentru masaje antioboseala şi antistres.

Se recomanda utilizarea uleiului de argan presat la rece, certificat organic. Ulei de argan bio disponibil aici

Articolul poate fi preluat integral sau partial cu mentionarea sursei. Daca mentionarea sursei nu este fezabila, articolul poate fi preluat doar cu acordul scris al www.ladybio.ro!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .