Ce femeie nu-si doreste un par stralucitor, suplu ce radiaza de viata si de sanatate? Dupa vopsiri repetate insa se poate intampla ca podoaba noastra capilara sa intampine unele probleme precum deteriorare, varfuri despicate sau chiar incaruntire. Cu toate ne dorim ca parul proaspat vopsit sa-si pastreze prospetimea, luciul si intensitatea culorii pentru o perioada cat mai indelungata de timp.

Cum sa facem acest lucru fara sa apelam la clasica vopsea de par bogata in compusi chimici?

Un produs natural pentru infrumusetarea parului folosit inca de pe vremea Cleopatrei este Henna, planta care era folosita acum mii de ani in Egipt pentru a mentine sanatatea parului si pentru a vopsi parul grizonat.

Cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice, Henna era folosita pentru tratarea eczemelor capilare, dar si pentru regenerarea sau vopsirea parului.

O istorie a Hennei
Multe dintre noi folosesc astazi Henna ca solutie naturala de vopsire a parului fara sa stie ca in trecut locuitoarele Egiptului apelau la acest remediu pentru a-si vopsi parul, dar si pentru decorarea mainilor si picioarelor. Barbatii din antichitate utilizau si ei aceasta planta, dar pentru a colora coamele cailor sau pentru a-si vopsi barbile.

S-au creat multe idei preconcepute legate de folosirea vopselei naturale de Henna astfel incat aceasta a inceput sa fie utilizata de femeile din Europa abia la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. In Orientul Mijlociu, in Africa de Nord sau in India vopsirea parului si decorarea pielii cu henna reprezinta o traditie veche de mii de ani, ce vorbeste despre eterna dorinta de frumusete a femeilor.

Ingrijire
Henna coloreaza parul, dar este si un adevarat tratament pentru par si scalp. Aceasta intareste firul de par, ii da suplete si stralucire, regleaza secretia de sebum si este un foarte un adjuvat pentru combaterea matretii. De asemenea da volum si stralucire parului fin si tern.

Colorare
Exista foarte multe controverse privind vopsirea cu henna, ce nuante prind, cate culori exista, nu vopseste parul alb, parul vopsit chimic, etc. Henna, daca este de calitate, vopseste toate tipurile de par, inclusiv parul alb. Nuanta care se obtine depinde de nuanta / nuantele pe care se aplica, de timpul de actionare al vopselei, etc. Culoarea va fi mult mai intensa si mai rezistenta daca se vor face mai multe vopsiri, la interval de 4-6 saptamani in functie de ritmul de crestere al parului. Nuantele de blond prind numai pe un par blond sau alb, parul alb trebuie colorat in 2 pasi daca se doreste vopsirea cu culori inchise (saten inchis, saten cenusiu, negru, negru indigo), iar sentința “nu acopera firele albe” este falsa.

Daca vrei un par sanatos, o nuanta de rosu, blond, saten, cupru, negru si o stralucire unica, iti recomandam vopselele de par Khadi! 100% naturale, Made in India! Descopera-le AICI!

Lady BIO va indeamna sa va asumati un rol activ in propria sanatate si frumusete! Alegerile pe care le faceti influenteaza calitatea vietii, iar optand constient pentru solutii cat mai naturale va vor apropria de starea fireasca a omului si anume sanatatea si armonia.

Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .