De ce protectia solara este esentiala?

Soarele este prietenul nostru pentru ca ne da o stare de bine favorizand secretia de serotonina (substanta responsabila de starea de fericire), si printre altele permite organismului sa sintetizeze vitamina D, esentiala pentru absorbtia calciului.

Soarele ne face mult bine, insa in egala masura poate avea efecte negative asupra pielii si sanatatii. O atitudine iresponsabila poate imbatrani prematur pielea, favoriza aparitia petelor pigmentare si poate determina chiar si aparitia cancerului de piele. Expunerea responsabila la soare necesita neaparat produse solare care sa protejeze eficient impotriva radiatiilor solare indiferent de tipul de piele.

Folosirea produselor de protectie solara trebuie sa se faca zilnic, indiferent ca este sau nu soare, ninge sau ploua pentru a se evita deteriorarea pielii.

4 motive pentru a folosi protectie solara tot anul

Protejeaza pielea de radiatiile UV: Reducerea stratului de ozon a dus in timp la o continua crestere a nivelului de radiatii UV. Expunerea la soare fara a se folosi o protectie adecvata poate duce la imbatranirea accentuata a pielii, cancere cutanate, pigmentarea pielii, etc.

Reduce riscul aparitiei cancerului de piele: Supraexpunerea la soare fara protectie pare sa fie principala cauza a cancerului de piele. Folosirea zilnica a produselor cu factor de protectie reduce riscul aparitiei.

Previne imbatranirea prematura a pielii: expunerea indelungata la soare accelereaza fotoimbatranirea. Studiile au demonstrat ca semnele de imbatranire prematura la persoanele sub 55 de ani care folosesc protectie solara in mod constant sunt cu 24% mai putine decat la persoanele care nu folosesc cremele solare.

Previne aparitia petelor pigmentare: Petele maronii aparute in urma expunerii la soare reprezinta doar unul din efectele razelor UV. Petele solare pot fi prevenite prin controlul expunerii la soare si folosirea unei creme cu SPF de fiecare data cand suntem in aer liber, indiferent de anotimp.

Unele produse cu factor de protectie protejeaza numai impotriva unui tip de radiatii, insa epiderma poate fi afectata atat de radiatiile UVA si UVB cat si de radiatiile infrarosii (IR), lumina HEV (blue rays / light - lumina albastra de la tablete, telefoane si calculatoare) si poluarea din oras.

Bioearth din Italia a lansat Sun Defence si Sun & City Defence, creme solare pentru ten cu spectru larg, care vor proteja pielea impotriva tuturor tipurilor de radiatii. Cremele sunt disponibile si in Romania si pot fi comandate online AICI.

6 motive pentru a-ti proteja tenul cu cremele solare Bioearth

Protectie UVA si UVB: Radiatiile UVA si UVB sunt responsabile de aparitia prematura a ridurilor, pierderea elasticitatii, hiperpigmentarea, ingrosarea pielii si cresc riscul de dezvoltare a cancerului de piele.

Protectie IR (infrarosii): Razele IR, percepute de corp sub forma de caldura, sunt responsabile de eritemele solare care contribuie la pigmentarea pielii si amplifica stresul oxidativ cauzat de razele UVA si UVB

Protectie HEV (High-Energy Visibile light): Lumina albastra cunoscuta si sub numele de lumina vizibila de inalta energie (sau HEV) accelereaza procesul de imbatranire si contribuie la aparitia petelor maronii pe piele. Obiceiul de a folosi mereu un smartphone sau o tableta creste exponential expunerea tenului la lumina HEV.

Protectie anti-poluare: Potrivit unui studiu publicat in Journal of Investigative Dermatology, poluarea (praf fin, emisii de gaze poluante si de evacuare) favorizeaza cu pana la 20% aparitia ridurilor.

Formula naturala, vegana: Cremele solare Bioearth sunt bogate in principii active naturale: ganoderma, kiwi, ceai verde, acid hialuronic, aloe vera, ulei de avocado, PANTROFINA® SKIN 360, obtinut din pin maritim, cu proprietati antirid, antioxidante, calmante si anti-poluare, si LUMICEASE® care protejeaza de radiatiile solare si lumina blu artificiala, cu proprietati antirid, anti-pete. Nu contin parabeni, PEG, uleiuri minerale, propylene glycol, silicon, etc.

Filtre solare eficiente: Pentru a proteja pielea si sanatatea organismului, Bioearth foloseste un sistem eficient si inovativ de filtre solare care protejeaza pielea, chiar si in conditii extreme:
Tinosorb S®, Uvinul A+®, Uvinul T150® (filtre tolerate si de pielea foarte sensibila, eficiente si stabile chiar si la temperaturi ridicate) si Oxid de zinc si dioxid de titan (filtre minerale ce ecraneaza razele solare si constituie o bariera care reflecta toata lumina).

Bioearth a decis excluderea din formula produselor sale a unor filtre solare precum benzophenone-3, paraaminobenzoico acid (PABA), ethylhexyl methoxycinnamate, octyl methoxycinnamate, octocrylene, nanoparticule, frecvent utilizate in produsele solare.

Descopera cremele solare Bioearth AICI.

Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

Produs adaugat in wishlist