Uleiuri vegetale pentru tenul mixt, gras, acneic

Uleiurile vegetale sunt o solutie excelenta pentru a avea un ten sanatos, frumos si plin de vitalitate. Singura conditie este ca uleiul sa se aleaga in functie de tipul de ten. Daca aveti tenul gras, un ulei prea hidratant (“ulei gras”) sigur nu va avea efectele dorite, daca aveti tenul uscat, un ulei “uscat” mai mult ca sigur nu va fi suficient de hidratant. Nivelul de hidratare al uleiului este este dat de concentratia de acid oleic, cu cat concentratia de acid oleic este mai mica cu atat uleiul se absoarbe mai repede fiind ideal pentru tenul mixt/gras, si invers.

Pentru tenul gras si mixt recomandam uleiurile “uscate” deoarece intra repede in piele si nu ingrasa tenul. Tenul mixt sau gras este ceva mai pretentios si necesita uleiuri vegetale care hidrateaza fara sa stimuleze secretia de sebum, fara sa astupe porii si fara sa favorizeze aparitia punctelor negre.

Cateva uleiuri vegetale “uscate” potrivite pentru tenul gras/mixt: uleiul din samburi de struguri, uleiul de orez japonez, uleiul de jojoba, uleiul din samburi de caise, uleiul din samburi de piersici, uleiul de macadamia, etc.

Uleiul din samburi de struguri este ideal pentru tenul mixt/gras/acneic deoarece se absoarbe foarte repede si hidrateaza pielea fara sa astupe porii. Fiind foarte bogat in antioxidanti, uleiul din seminte de struguri lupta eficient impotriva radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea pielii. Mentine elasticitatea pielii stimuland productia de colagen si elastina, activeaza microcirculatia sangvina de la nivelul pielii, stimuleaza regenerarea celulara si favorizeaza hidratarea pielii limitand pierderea nivelului de hidratare al pielii. Uleiul din samburi de struguri se poate folosi si pentru hidratarea tenului normal/uscat, din acest se regaseste in produse cosmetice pentru orice tip de ten.

Uleiul poate fi aplicat direct pe pielea umeda o data sau de doua ori pe zi, se poate folosi impreuna cu un ser facial sau se poate adauga in crema pentru ten. Optati pentru un ulei din samburi de struguri natural, presat la rece.

Uleiul de jojoba este indeal pentru toate tipurile de ten si par. In cazul tenului gras, uleiul de jojoba normalizeaza secretia de sebum. Uleiul de jojoba este ideal si in caz de eczeme, psoriazis si riduri. Uleiul de jojoba hidrateaza, catifeleaza si regenereaza tenul uscat si deshidratat, protejeaza pielea sensibila, contribuie la prevenirea ridurilor si la mentinerea elasticitatii pielii.

ulei de caise Bio Essenze

Uleiul din samburi de caise are o textura usoara fiind un excelent hidratant pentru tenul mixt sau gras. Nu lasa urme grase si senzatie de piele grasa. Lupta impotriva radicalilor liberi, regenereaza si revitalizeaza pielea, confera pielii fermitate si restabileste elasticitatea acesteia. Uleiul din samburi de caise poate fi utilizat ca atare, nediluat (aplicat pe pielea umeda), sau ca ingredient in diverse produse cosmetice pentru ten si corp, pentru adulti si copii.

Uleiul de macadamia, bogat in acid palmitoleic care este similar sebumului uman, este ideal pentru pielea fragila, sensibila, iritata, dar si pentru tenul mixt si gras. Hraneste si catifeleaza pielea fara sa o incarce.

Uleiul de orez japonez are o textura usoara fiind ideal pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul mixt/gras. Uleiul de orez japonez incetineste procesele de imbatranire ale pielii, confera pielii fermitate si elasticitate, stimuleaza regenerarea celulara, hidrateaza si hraneste pielea cu nutrienti esentiali. Are un continut ridicat de acizi grasi esentiali, vitamine si antioxidanti. Uleiul de orez japonez este uleiul ideal pentru tenul afectat de cuperoza. Se poate folosi ca atare sau ca ingredient in diferite produse cosmetice: creme hidratante pentru ten, pentru corp, creme contur ochi, creme pentru cuperoza, etc.

Uleiul de pepene Kalahari este un ulei uscat non-comedogenic ideal pentru pielea mixta/grasa. Regleaza secretia de sebum, hidrateaza pielea in profunzime, mentine elasticitatea pielii, patrunde foarte repede in piele, nu blocheaza porii (lasa pielea sa respire, oferindu-i in acelasi timp hidratarea de care are nevoie). Uleiul de pepene poate fi utilizat ca atare sau ca ingredient in diverse produse cosmetice pentru ten si corp.

Uleiul din samburi de piersici este un ulei ideal si pentru pielea mixta/grasa. Nu blocheaza porii, patrunde foarte repede in piele, revitalizeaza pielea, lupta eficient impotriva radicalilor liberi, confera pielii fermitate si un aspect sanatos. Uleiul din samburi de piersici poate fi utilizat ca atare, nediluat (aplicat pe pielea umeda), dar si ca ingredient in alte produse cosmetice pentru ten si corp, pentru adulti si copii.

Pentru rezultate bune si sanatoase alegeti uleiurile cosmetice 100% naturale sau organice obtinute prin presare la rece, imbuteliate in recipiente de sticla.

Noi va recomandam uleiurile cosmetice Bio Essenze. Aceste sunt disponibile AICI. 100% naturale, presate la rece!

Articolul poate fi preluat integral sau partial cu mentionarea sursei. Daca mentionarea sursei nu este fezabila, articolul poate fi preluat doar cu acordul scris al www.ladybio.ro!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .