Despre uleiul de rodie! Care sunt proprietatile uleiului de rodie? Ce efecte are uleiul de rodie asupra tenului?

Uleiul de rodie este un ulei cosmetic pretios fiind considerat un adevarat “elixir al tineretii”. Este ideal pentru toate tipurile de ten (uscat, normal, matur, mixt, gras, acenic), se absoarbe usor si lasa pielea catifelata. Uleiul de rodie are proprietati antioxidante, hidratante, antirid si anti-inflamatorii.

Ulei de rodie - proprietati antioxidante

Fructele de rodie contin o cantitate mare de antioxidanti, acidul elagic fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Acesta neutralizeaza pur si simplu radicalii liberi responsabili de imbatranirea prematura a pielii. Protejand pielea de efectele negative ale radicalilor liberi, uleiul de rodie face ca pielea sa aiba un aspect foarte neted, radiant si sanatos. Uleiul din seminite de rodie stimuleaza metabolismul pielii iar rezultatul consta intr-o piele mai hidratata si riduri netezite.

Ulei de rodie – proprietati antirid

Bogat in vitamine (A, C, E, K), uleiul de rodie previne aparitia ridurilor, combate ridurile existente, confera pielii elasticitate si fermitate. Vitamina C stimuleaza productia de colagen, o substanta care mentine pielea supla, elastica si mereu tanara. Uleiul de rodie contine si acid punicic (acid gras nesaturat rar) care stimuleaza regenerarea celulara si mentine pielea mereu hidratata impiedicand pierderile de apa. De asemenea, contine flavonoide si acid folic, care contribuie la regenerarea pielii, lasand-o catifelata si stralucitoare.

Ulei de rodie – proprietati hidratante

Uleiul de rodie se poate folosi pentru hidratarea tenului, a corpului si a parului. Se absoarbe rapid si hidrateaza eficient toate tipurile de piele, inclusiv pielea mixta si grasa. Uleiul de rodie este ideal si in caz de acnee (are proprietati antimicrobiene) si pentru regenerarea tesuturilor afectate de acnee. Hidrateaza in profunzime pielea uscata si regenereaza pielea arsa de soare. Uleiul de rodie imbunatateste vizibil textura pielii.


Ulei de rodie – proprietati anti-inflamatorii

Semintele de rodie contin acid pucinic cunoscut pentru proprietatile sale anti-inflamatorii foarte puternice. Calmeaza iritatiile si eruptiile, ajuta la vindecarea ranilor si refacerea mult mai rapida a pielii datorita proprietatilor sale regenerante.

Uleiul de rodie este minunat si pentru ingrijirea parului, deoarece revitalizeaza parul uscat, parul lipsit de stralucire, protejandu-l de factorii poluanti din mediu si de substantele chimice.

Descopera AICI uleiul de rodie pur de la Bio Essenze.

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .