Protectia solara este un subiect despre care s-ar putea discuta la infinit. Nu doar pentru ca este in voga vara de vara, ci pentru ca reprezinta un must have pe lista de produse cosmetice a oricarei femei interesate de sanatatea sa. Si tocmai pentru ca am inclus termenul ”totul” in denumirea articolului nostru, incercam sa atingem cat mai multe nuante de interes in ceea ce priveste controversatul FPS - mai precis, factorul de protectie solara.

Ce inseamna acel FPS?

Numarul acela - de regula intre 6 și 50, inscris pe orice produs cosmetic menite sa te apere de soare, da batai de cap tuturor. Ce înseamna de fapt?

Conform medicului dermatolog Steven Q. Wang, director al sectiei de chirurgie dermatologict si dermatologie din cadrul Memorial Sloan Kettering Cancer Center, din Basking Ridge, New Jersey, Statele Unite ale Americii, numarul care reprezinta factorul de protectie solara indica numarul de minute in care un produs cu SPF (corect folosit) te protejeaza de arsuri pentru fiecare minut necesar pielii tale sa se inroseasca daca nu ai folosi nimic atunci cand te expui la soare..

Mai precis, daca ai nevoie de doua minute pentru a te inrosi cand stai la soare, dar decizi sa te acoperi cu o crema cu FPS 50, vei fi, teoretic, 100 de minute in siguranta. Binenteles, studiile de laborator nu pun intotdeauna semnul egal intre stiinta si viata reala a fiecarui utilizator de FPS in parte, asadar ideal e sa fii atent la corpul tau si la semnele pe care ti le transmite. Cunoaste-te si vei fi in siguranta.
Regula generala este ca orice produs de acest gen trebuie aplicat cu 20 de minute inainte de expunerea la soare, reaplicat la minim doua ore, sau imediat daca faci baie sau daca transpiri.

De ce trebuie sa folosesti produse cu FPS?

Evident, orice femeie rationala isi va pune aceasta intrebare. E logic si firesc sa te intrebi, inainte de a adauga in cosul de cumparaturi noi cosmetice daca acestea reprezinta o nevoie reala sau un capriciu care poate fi taiat de pe lista economisind astfel bani pentru ceva cu adevarat important.

Cosmeticele de acest gen intra insa la categoria necesitatilor, din cateva motive pe care le vom aborda chiar acum:

Ofera protectie solara tinand razele UVA si UVB departe, avand astfel grija de pielea ta. Bineinteles, in acest scop au si fost produse, insa e important sa intelegi ca soarele, dincolo de calitatile sale pozitive (de exemplu in fixarea vitaminei D in organism), poate avea si un puternic efect negativ asupra corpului tau. Razele solare pot provoca (in cel mai fericit caz) arsuri, extrem de neplacute si dificil de vindecat. In cazul nefericit, soarele poate fi blamat inclusiv pentru cancerul de piele. Cu siguranta ai auzit de melanom. Expunerea exagerata la ultraviolete influenteaza structura ADN-ului celular, fiind posibila astfel producerea unei anomalii a pielii care declanseaza producerea melanomului. Acesta nu este cel mai intalnit cancer de piele, insa este cel mai periculos, putand deveni usor metastazic, asadar, oricat de dramatic ar suna - mortal. Tocmai din acest motiv, protectia solara are un rol esential in expunerea sanatoasa la soare, iar noi iti recomandam sa dedici 5 minute din timpul tau urmarind un scurt si emotionant clip referitor la acest subiect: Dear 16-year-old Me

Impiedica imbatranirea prematura a pielii - pentru ca vrand, nevrand, cu siguranta ai trecut la un moment dat prin momente in care ai fost arsa de soare, ai observat cat de tare usuca acesta pielea. Deshidratarea e motivul principal pentru care pielea imbatraneste si se rideaza prematur, iar aceasta poate fi prevenita si printr-o alimentatie sanatoasa, care trebuie neaparat completata de o ingrijire corecta a pielii. Iar aici intra in scena produsele cu factor de protectie solara, de preferat bio, pentru a evita inlocuirea unor potentiale probleme (arsuri, de exemplu) cu altele (alergii la chimicalele existente in majoritatea produselor cosmetice uzuale de la raft, spre exemplu).

Mentin pielea hidratata si sanatoasa pe parcursul tuturor celor patru anotimpuri. Pentru ca, da, ar trebui sa folosesti produse cu FPS pe tot timpul anului. Chiar si atunci cand razele soarelui nu sunt deranjante, nu provoaca arsuri sau nu induc in forta riscul de cancer, acestea au un efect negativ asupra pielii. Iar pentru a te mentine tanara si frumoasa nu trebuie doar sa ai o varsta mica in buletin, ci și un corp sanatos, mentinut in forma prin dieta corecta, sport, dar si ingrijire exterioara cu produse de cea mai buna calitate.


Ce fel de produse alegi?

Ca intotdeauna, incercam sa iti punem la dispozitie o gama cat mai variata de produse, pentru a ne asigura ca vei gasi pe site-ul (sau în magazinul nostru fizic din Timișoara, aflat in piața Unirii, pe strada Vasile Alecsandri, la numarul 5 (intrarea de pe str. Eugeniu de Savoya)) nostru exact ce ti se potriveste. Daca intreaga gama de produse pare exhaustiva si alegerea e dificila, iata cateva categorii de cosmetice la care trebuie sa te uiti:

Cremele clasice iti asigura protectie deosebita in special cand petreci mult timp in aer liber, indiferent ca asta inseamna drumul pe jos de la birou spre casa sau un picnic cu familia intr-o zi senina sau chiar intr-una innorata (pentru ca soarele e nociv si daca nu il simti). Exista multe produse de machiaj care contin deja FPS (fonduri de ten, BB creams etc.) insa acestea sunt insuficiente in cazurile descrise mai sus, asadar pielea ta va avea nevoie si de crema. Ia in considerare sa iti acoperi si chipul si corpul cu factorul potrivit tie (cu cat esti mai alba cu atat vei fi mai aproape de 50) si nu uita de balsamul de buze.

Produsele minerale sunt perfecte daca ai pielea extrem de sensibila. Spre deosebire de lotiunile clasice, acestea nu penetreaza pielea, ci efectiv se aseaza la suprafata ei blocand razele UVA si UVB si protejand-o. Alege pentru protecție completa produse bio cu PEPHA-PROTECT si vei avea parte de o piele sanatoasa indiferent de sezon.

Produsele tip spray sunt ideale pentru copii. Sau mai bine zis, sunt mai usor de utilizat de catre parintii care isi alearga copiii nerabdatori sa petreaca timp jucandu-se in soare, nu la masaj pentru a le intra crema in piele. Asadar, acestea sunt solutia ideala si pentru tine, daca doresti sa fii rapida in a-ti aplica factorul de protectie solara inainte de a iesi din casa si de a te expune la soare. Alege produse Bioearth, nu doar sanatoase si atent formulate, ci și perfecte inclusiv pentru vegani, si netestate pe animale, un detaliu important in extrem de multe cazuri (la care noi, cei din echipa Lady Bio tinem foarte mult).

Cremele rezistente la apa sunt ideale la orice varsta atunci cand se sta pe plaja. Și evident, in apa. Atentie: acestea nu ofera protectie 100% dupa baie, insa sunt formulate sa reziste cat mai mult pe piele inclusiv atunci cand tu esti in apa, pentru a-ti proteja pielea cand vrei sa te balacesti sau sa practici inotul fara a te pune in pericolul de a te arde sub soarele necrutator. De asemenea te sfatuim sa reaplici un strat generos de crema pe pielea ta atunci cand iesi din apa, chiar daca teoretic factorul PS inca are efect.

Asadar, nici soarele nu e atat de rau, nici protectia atat de complicata, atata timp cat le combini inteligent si fara compromisuri. Iar pe langa tot ce am detaliat mai sus, nu uita: hidrateaza-te cu multa apa plata, hraneste-te echilibrat, poarta materiale naturale pe piele (bumbac, in, canepa), foloseste o palarie chic de soare si ochelari care iti vor proteja vederea. Evita soarele arzator dintre orele 10 si 16 si bucura-te de zilele frumoase care ti se astern in fata!

Cu drag,
Echipa Lady Bio

Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .