Balsamul de par = un must have indiferent de tipul de par: drept, uscat, cret, ondulat, gras

Samponul este un produs de ingrijire care inlatura excesul de sebum, impuritatile, produsele de styling etc. Daca toate stim care este rolul samponului, cand vine vorba de balsam, lucrurile nu mai sunt la fel de clare. Care este rolul balsamului? Cand si cum se foloseste? Cate tipuri exista? Cum se alege balsamul?

Sunt foarte multe intrebari, iar in acest articol vom incerca sa raspundem la toate neclaritatile pe care le poti avea referitoare la balsamul de par.

Care este rolul balsamului?
Daca inca nu folosesti balsam de par trebuie sa-l introduci in rutina de ingrijire a parului deoarece
- hidrateaza, hraneste si repara firul de par
- protejeaza parul de factorii externi care il agreseaza zilnic: soare, vant, produse de styling, uscator de par, etc
- reduce electrizarea parului, netezeste parul rebel, indisciplinat
- face parul mai matasos, usor de coafat si periat
- reduce deteriorarea cuticulelor provocata de prosop atunci cand parul este ud
- este esential pentru a mentine parul sanatos si placut la atingere.

Samponul deschide cuticulele, iar balsamul este cel care le inchide mentinand astfel nivelul de hidratare. Previne astfel ruperea firului de par, despicarea varfurilor, deteriorarea accelerata a parului. Balsamul este produsul de ingrijire care face diferenta intre un par tern, lipsit de stralucire, elasticitate si un par matasos si plin de vitalitate.

Ce balsam alegem?
Samponul se alege in functie de scalp, pe cand balsamul trebuie ales in functie de tipul de par: daca ai un fir subtire alege un balsam cu efect de volum, daca ai parul uscat alege un balsam hidratant, pentru parul vopsit se recomanda un balsam protector, iar pentru parul cret, ondulat un balsam care sa protejeze onduleurile. Daca ai un par predispus la ingrasare trebuie sa stii ca exista si variante de balsam cu o formula light, fara prea multe uleiuri, care nu vor accentua tendinta naturala de ingrasare a parului.

Daca parul ai parul cret, ondulat, ai nevoie de un balsam care sa hidrateze si sa aranjeze buclele Printre cele mai bune, se numara cele care nu contin ingredinte care se depun pe firul de par (silicon, mica, etc), parabeni si alte derivate din petrol (uleiuri minerale, parafina, PRG-uri, propylene glycol, etc).

Daca ai un par cret, ondulat pe care il ingrijesti conform metodei Curly Girl vezi categoria de produse CG de pe site-ul nostru. Pe rafturile virtuale ale magazinului nostru vei gasi balsamuri CG approved de la firme specializate in produse pentru parul cret precum Cantu, Aunt Jackie’s, Curls, dar si balsamuri BIO de la Bioearth, Maternatura, Soultree si Biofficina Toscana.

Daca esti in cautarea unui balsam pentru un par uscat, vopsit, fin fara volum, gras, deteriorat vezi oferta noastra de balsamuri de par AICI.

Cate tipuri de balsam de par exista?
Exista 3 tipuri de balsam de par: balsam de par care se clateste de pe firul de par, balsam leave-in (balsam care nu necesita clatire, ramane pe firul de par) si cowash care este un balsam detergent deoarece spala si conditioneaza parul in acelasi timp.

Cum se foloseste balsamul?
Balsamul se aplica doar pe lungimea firului de par dupa ce parul a fost stors de apa, se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se clateste. Singura exceptie este balsamul leave-in care ramane pe firul de par.

Selectia de balsamuri de par de pe Lady BIO te ajuta sa te bucuri de un par mai matasos si mai sanatos hidratandu-l in mod corespunzator. Balsamurile de par din oferta noastra sunt bogate in ingrediente naturale care hranesc, protejeaza si repara firul de par, au o formula curata fara ingrediente nocive si iti permit sa te mandresti cu podoaba capilara care va radia de sanatate.

Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .