Plante ayurvedice pentru par: Shikakai, Reetha si Amla

Pudra ayurvedica de Shikakai este obtinuta din fructele arbustului Acacia Concinna care creste in India centrala si este folosita in medicina ayurvedica. In India, pudra de shikakai este folosita pentru ingrijirea, regenerarea si infrumusetarea parului. Cunoscuta pentru proprietatile sale benefice pentru par, pudra de Shikakaki este utilizata sub forma de pudra sau ca ingredient in produse pentru ingrijirea parului (sampon, balsam, masca, etc). Bogata in saponine, pudra de Shikakai ori pudra de Nuci de Sapun este un sampon vegetal 100% natural si o alternativa pentru sampoanele conventionale pline de ingrediente chimice.

Pudra ayurvedica de Shikakai denumita si “fructul pentru par” este indicata pentru toate tipurile de par, inclusiv pentru parul vopsit, lipsit de vitalitate sau tern. Spala in mod delicat fara sa altereze ph-ul pielii, stimuleaza cresterea parului si ajuta la intarirea radacinii acestuia. Pudra de Shikakai este 100% naturala, spala eficient parul chiar daca face putina spuma, si-l lasa matasos, stralucitor si usor de pieptanat. Nu este nevoie sa se foloseasca un balsam de par intrucat pudra de shikakai conditioneaza parul ca un balsam de par.

Proprietati:
•Spala delicat si eficient parul si scalpul
•Reda parului forta intarind radacina si firele de par
•Previne despicarea varfurilor
•Stimuleaza regenerarea si cresterea parului
•Descurca parul si il lasa stralucitor, matasos si sanatos
•Combate formarea matretii

Retete de sampon folosind pudra ayurvedica de Shikakai:

Reteta nr 1- in functie de lungimea parului se amesteca cateva linguri de pudra de shikakai cu apa calda pana cand se obtine o pasta. Aceasta se aplica pe scalp si par, se maseaza pana cand face spuma dupa care se lasa sa actioneze timp de cateva minute. Se clateste cu apa.

Pudra de Reetha se poate amesteca si cu Amla si Shinkakai pentru a obtine o pasta care spala si conditioneaza parul (pentru obtinerea pastei se folosesc catitati egale din fiecare pudra). Pudra de Reetha curata parul, pudra de Amla confera parului stralucire si vitalitate, iar pudra de Shikakai conditioneaza parul. Cele trei tipuri de pudra se pot si fierbe intr-un recipient de sticla, iar lichidul obtinut se foloseste ca sampon.

Reteta nr 2 - se pun 3-4 linguri de pudra intr-un litru se apa si se fierb la foc moderat pana cand apa scade la jumatate. Se strecoara, iar lichidul ramas se foloseste ca sampon. Lichidul obtinut din fierberea pudrei de Shikakai se aplica pe parul ud, se maseaza pana face spuma, se lasa sa actioneze cateva minute dupa care se clateste cu apa. Nu se foloseste sampon.

Pudra ayurvedica de Amla contribuie la imbogatirea podoabei capilare intrucat stimuleaza cresterea parului si previne caderea acestuia. Pudra de Amla hraneste parul cu substante nutritive esentiale, protejeaza parul impotriva radicalilor liberi si previne aparitia matretii. Previne incaruntirea prematura si protejeaza scalpul impotriva infectiilor. Utilizata in mod constant, pudra de amla confera parului volum si stralucire.

Masca pentru par cu pudra de Amla
Pudra de amla se poate folosi ca masca pentru par. In functie de lungimea parului se amesteca 1-2 linguri de pudra de Amla cu apa calda pana cand se obtine o pasta omogena. Dupa ce se raceaste se aplica pe scalpul si pe parul umed si se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute. Se inlatura folosind doar apa.
Pudra de Amla se poate folosi si ca sampon si balsam de par. Se amesteca cu apa si cu cantitati egale de pudra de Shinkakai si Reetha. Se obtine o pasta care spala si conditioneaza parul.

Pudra ayurvedica de Reetha - cunoscuta si sub numele de nuca de sapun Indiana, contine saponina si este folosita in India pentru spalarea parului si a corpului.
Pudra de Reetha inlocuieste cu succes sapunul, gelul de dus si samponul. In contact cu apa, pudra de Reetha face spuma si spala in mod delicat fara sa altereze ph-ul pielii sau bariera naturala de aparare a pielii. Este 100% naturala fiind indicata si pentru pielea si parul sensibil dar si pentru persoanele care sufera de alergii la produsele de spalat conventionale. Reetha este un sampon 100% natural ce confera volum si stralucire parului.

3 moduri pentru a folosi pudra de Reetha pentru spalarea parului:

1. se pun 5 linguri de pudra intr-un litru de apa si se fierb la foc moderat pana cand apa scade la jumatate. Se strecoara, iar lichidul ramas se foloseste ca sampon, gel de dus, sapun lichid, etc. Lichidul neconsumat poate fi tinut in frigider. Lichidul obtinut din fierberea pudrei de Reetha se aplica pe parul ud, se maseaza pana face spuma, se lasa sa actioneze cateva minute dupa care se clateste cu apa. ATENTIE - nu se foloseste sampon!

2. in functie de lungimea parului se dizolva intr-o cana cateva linguri de pudra de Reetha in apa fierbinte. Se acopera cana si se asteapta cateva ore inainte de a se utiliza. Lichidul astfel obtinut se foloseste fara sa fie strecurat pentru spalarea parului si a corpului.

3. in functie de lungimea parului se amesteca cateva linguri de pudra de reetha cu apa calda pana cand se obtine o pasta. Aceasta se aplica pe scalp si par, se lasa sa actioneze timp de cateva minute si se clateste.

Pudra de Reetha se poate amesteca si cu Amla si Shinkakai pentru a obtine o pasta care spala si conditioneaza parul (pentru obtinerea pastei se folosesc catitati egale din fiecare pudra).

Articolul poate fi preluat integral sau partial cu mentionarea sursei. Daca mentionarea sursei nu este fezabila, articolul poate fi preluat doar cu acordul scris al www.ladybio.ro!

Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .