Vara se aproprie cu pasi rapizi si multe dintre noi abia asteptam sa obtinem un bronz sanatos, uniform, natural si de lunga durata, de care sa ne bucuram si toamna, nu doar vara.

Daca iti doresti un bronz perfect respecta cu sfintenie cele 7 sfaturi oferite de Bioearth:

1. Determina nivelul de toleranta la soare al pielii

Factorul de protectie solara este un indicator care arata cat timp poate sta o persoana expusa la soare fara sa se arda. Tipul de piele determina care este nivelul de toleranta la lumina soarelui al unei persoane:

Tipul 1: piele foarte alba, piele cu pistrui care se arde intotdeauna in timpul expunerii la soare si nu se bronzeaza niciodata (persoanele roscate sau blonde cu ochi deschisi la culoare au o astfel de piele)
Tipul 2: piele alba care se arde de obicei si se bronzeaza uneori, cu dificultate (intalnita deseori la persoanele cu par roscat sau blond si cu ochi albastri sau verzi)
Tipul 3: piele alba / medie / maslinie care se arde rareori si se bronzeaza de obicei (intalnita la persoanele satene cu ochi caprui)
Tipul 4: piele maslinie / inchisa la culoare care se bronzeaza intotdeauna si nu se arde aproape niciodata (intalnita frecvent la persoanele brunete cu ochi negri sau caprui)
Tipul 5: piele inchisa la culoare care se bronzeaza rapid dar nu se arde (mulatri, persoane din Orientul Mijlociu, mediteraneenii)
Tipul 6: pielea de culoare neagra

tipuri piele produse solare

In general pielea tip 1 poate fi expusa la soare fara sa se arda nu mai mult de 5 minute. Perioada de expunere difera in functie de tipul de piele: 5 minute pentru pielea tip 1, 10 minute pentru pielea tip 2, 15 minute pentru pielea tip 3 si asa mai departe. Pielea tip 2 poate sa fie expusa in prima zi fara sa se arda nu mai mult de 10 minute. Daca se foloseste un produs solar cu factor de protectie SPF6 perioada de expunere la soare se mareste de la 10 minute la 60 de minute (10 minute x 6 SPF = 60 minute). Pentru o expunere mai indelungata la soare se recomanda alegerea unui produs cu un factor de protectie solara mai mare. Pentru a beneficia de protectia scrisa pe ambalaj se recomanda aplicarea unei cantitati suficiente de crema.

2. Alege produsul solar adecvat

Pe piata exista numeroase produse solare:

1. creme solare spray – au o textura lejera, sunt mai usor de aplicat dar trebuie reaplicate mai des decat cremele solare la tub
2. creme solare traditionale – adera mai bine la suprafata pielii decat cremele solare spray, au o textura mai grasa
3. uleiuri solare – de obicei uleiurile solare au un factor de protectie mic si confera pielii stralucire. Nu sunt recomandate persoanelor care au piele deschisa la culoare.
4. produse autobronzante – daca vrei sa intampini vara cu o piele frumos bronzata, iar optiunile solar sau plaja nu iti sunt tocmai la indemana, autobronzantele iti pot oferi un bronz discret, apropiat de nuanta naturala a pielii. Pe piata exista autobronzante cu expunere la soare si autobronzante fara expunere la soare. Important de retinut este ca autobronzantele nu ofera protectie solara.

3. Protectie solara si in apa

Daca iubesti sa stai in apa sau daca practici sporturi acvatice alege o crema solara rezistenta la apa (water resistant sau WR). Se recomanda o crema solara traditionala, nu spray, deoarece adera mai bine la suprafara pielii.

4. Hidratare pielea in timpul si dupa expunerea la soare

Pielea expusa la soare care nu este hidratata suficient devine uscata si se descuameaza usor. Din acest motiv se recomanda utilizarea in timpul expunerii la soare a unui spray cu proprietati revigorante si lenitive, iar dupa expunerea la soare a unei lotiuni dupa plaja (aftersun) cu proprietati hidratante, lenitive si calmante pentru a preveni foto-imbatranirea.

5. Alege un produs sigur care sa asigure protectie UVA si UVB

Alege creme solare care asigura protectie eficienta impotriva radiatiilor UVA si UVB si care au fost testate in laboratoare acreditate independente care garanteaza factorul de protectie solara specificat pe ambalaj.

6. Alege un produs solar cu o formula curata

Alege o crema solara bogata in ingrediente naturale benefice pentru piele si evita produsele solare pline de ingrediente chimice considerate nocive: parabeni, PEG-uri, silicon, propylene glycol, carbomer, etc.

7. Nu uita de buze

Pielea delicata a buzelor este foarte sensibila la expunerea indelungata la soare si de aceea trebuie protejata cu un balsam de buze cu factor de protectie. Soarele accelereaza procesul de imbatranire a buzelor si poate distruge colagenul din buze (proteina care confera buzelor rezistenta si elasticitate). Pentru protectia buzelor se recomanda utilizarea unui balsam de buze cu un factor de protectie solara SPF25. Balsamul de buze trebuie aplicat de mai multe ori pe zi.

Bioearth a conceput o linie de produse solare naturale (Bioearth Sun) avand in minte nu doar placerea de a sta la soare ci si sanatatea organismului. Aceasta linie reflecta toata stiinta si atentia cu care cercetatorii si cosmetologii Bioearth creaza produse eficiente, “curate” si placute. Cremele solare Bioearth sunt bogate in ingrediente naturale si biologice ce hranesc si protejeaza pielea si nu contin parfum, silicon, coloranti, PEG, parabeni, propylene glycol, si SLS/SLES. Produsele solare Bioearth sun sunt 100% vegane si nu sunt testate pe animale (vezi AICI toata gama de produse solare Bioearth)

Pentru a mentine pielea sanatoasa si tanara este importanta alegerea unor filtre solare eficiente care sa protejeze pielea de efectele negative ale expunerii la soare. Bioearh a facut a selectie riguroasa a filtrelor solare bazata pe siguranta acestora. Astfel a decis excluderea din formula produselor sale a unor filtre solare precum benzophenone-3, methylbenzylidencamphor si paraaminobenzoico acid (PABA), frecvent utilizate in produsele solare.

Pentru a proteja pielea si sanatatea organismului, Bioearth foloseste un sistem eficient si inovativ de filtre solare care protejeaza pielea de razele UVA si UVB, chiar si in conditii extreme.

creme solare naturale  bioearth

Related products

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .