Metoda Curly Girl: balsamuri pentru parul cret, ondulat.

Balsam de par: rolul lui in ingrijirea parului

Balsamul este un produs cosmetic care nu trebuie sa lipseasca din ritualul de ingrijire a parului. Balsamul, bogat in ingrediente active cu proprietati hidratante si regenerante, inchide cuticulele, repara firul de par degradat, permite o pieptanare mai usoara a parului, elimina electrizarea si contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a firului de par. Dupa utilizare parul este mai catifelat si mai usor de aranjat.

Ce balsam de par alegem?

Spre deosebire de sampon care se alege in functie de scalp, balsamul se alege in functie de tipul de par.

Posesoarele unui par subtire, caracterizat prin lipsa de volum si vitalitate, trebuie sa aleaga un balsam de par cu o textura light, care sa hidrateze dar care sa nu incarce firul de par. Balsamul trebuie sa descalceasca parul fin, subtire si sa-l transforme intr-un par plin de vitalitate si volum.

Parul vopsit are nevoie de o hidratare intensa, motiv pentru care balsamul de par trebuie sa contina ingrediente nutritive care hranesc firul de par si ingrediente protectoare care sa prelungeasca rezistenta culorii.

Parul cret, care prin definitie este un par uscat, are tendinta de a se degrada mult mai repede. Din acest motiv balsamul pentru parul cret trebuie sa fie super hidratant, sa repare firul de par, sa aiba un efect de catifelare, pastrand aspectul buclelor intact. In plus, balsamul trebuie sa confere parului manevrabilitate si miscare, facandu-l mai usor de aranjat, ajutand totodata si la descalcire. Aceleasi caracteristici trebuie sa le aiba si balsamul pentru parul uscat, degradat.

Cum se aplica balsamul de par?

Balsamul se aplica pe parul proaspat spalat si umed, dupa ce s-a indepartat excesul de apa prin stoarcere sau cu ajutorul unui prosop. Nu se aplica pe scalp ci adoar doar pe lungimea firului de par, insistand pe varfuri.

Se lasa sa actioneze cateva minute, iar apoi se indeparteaza cu apa din abundenta. Daca nu se clateste bine parul va fi imbacsit si lipsit de volum, stralucire. Daca balsamul folosit este un produs leave-in acesta nu necesita clatire.

Balsam pentru parul cret, ondulat

Acum, ca stii care este rolul balsamului si de ce este atat de important sa fie introdus in rutina de ingrijire a parului cret, ondulat, te asteptam in cadrul magazinului nostru online, cu numeroase balsamuri de par fara silicon ideale pentru ingrijirea parului cret (vezi varietatea de balsamuri pentru par cret, ondulat AICI).

Vezi mai jos balsamurile cu si fara clatire pe care le recomandam pentru parul cret si care in mod cert iti vor lasa parul mai catifelat ca niciodata. Toate aceste balsmuri de par se pot folosi de persoanele care isi ingrijesc parul cret conform metodei Curly Girl.

Bioearth a creat un balsam bio cu jojoba si niaouli care ofera hidratare maxima carliontilor, chiar si parul cel mai aspru devine suplu si placut la atingere, cu bucle perfecte.

Maternatura a formulat un balsam cu proteine din soia si extracte de musetel, galbenele si sulfina care protejeaza parul si ii imbunatateste structura. In plus, balsamul lasa parul hidratat, matasos, usor de pieptanat, ii confera stralucire si elasticitate.

Un alt balsam bio pentru parul ondulat, cret este cel de la Biofficina Toscana care se poate folosi ca balsam dar si ca masca de par. Mixul de ulei de masline si extractele vegetale confera acestui produs proprietati restructurante si face ca parul sa fie mai usor de pieptanat si de aranjat. Hidrateaza parul cret, uscat, il face matasos si ii confera volum fara sa il incarce.

Daca preferi un balsam fara clatire, atunci balsamul cu flori de bumbac Maternatura este produsul ideal. Inchide cuticulele, descalceste, ajuta la netezirea (are efect anti-frizz) si protejarea parului, imbunatateste flexibilitatea si ii confera un aspect catifelat si matasos. Uleiul de baobab si uleiul din seminte de bumbac hranesc si vitaminizeaza firul de par, extratul de amla confera volum si stralucire parului, extractul din bambus, bogat in siliciu organic, stimuleaza cresterea parului, hraneste parul uscat, fragil, degradat si il ajuta sa faca fata stesului cotidian.

Ofera-i podoabei capilare produsele de care are nevoie la fiecare spalare si comanda pe www.ladybio.ro balsamul si celelalte produse Curly Girl (sampon, spuma, activator bicle, lotiune definire bucle, masca de par, etc) esentiale pentru ingrijirea parului cret, ondulat.

Daniela

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .