Cortizonul este un hormon natural produs de glandele suprarenale. Cortizonul micsoareaza nivelul inflamatiei in organism si ajuta organismul sa suporte mai usor stresul fizic si psihic.

Datorita faptului ca medicii au considerat ca pentru tratarea unor boli si afectiuni este necesara introducerea in organism de cantitati suplimentare de cortizon, producatorii de medicamente au creat hormoni sintetici, asemanatori cu cei secretati in organismul uman, cunoscuti sub numele de corticosteroizi. Aceastia au proprietati antiinflamatorie si antialergice si sunt folositi pentru atenuarea simptomelor unor diferite afectiuni: alergii, inflamatii, reumatism cronic sau degenerativ, dermatita dermatita, lichen ruber planus, astm, etc.

Astfel pe rafturile farmaciilor se gasesc diverse produse care contin corticosteroizi artificiali: injectii, tablete, supozitoare, unguente, spray-uri nazale, etc. Multi dintre noi cunoastem hidrocortizonul, un corticosteroid care se poate gasi in anumite creme recomandate de medicii dermatologi pentru anumite afectiuni ale pielii.

Efectele adverse ale cortizonului si derivatilor sai sunt multiple:
favorizeaza aparitia osteoporozei caracterizata prin reducerea densitatii minerale osoase, au efecte secundare asupra pielii (unguentele cu cortizon pot duce la o subtiere a pielii sau la atrofie cutanata), maresc riscul de aparitie a ulcerului, maresc glicemia, hipertensiune arteriala, scad imunitatea, determina acumularea in exces de grasimi si retentia de apa in corp, etc

In caz de boli foarte grave (reumatism, alergii severe, soc anafilatic, boala lui Addison care se caracterizeaza prin absenta secretiei de cortizon), tratamentul bazat pe corticosteroizi nu poate fi inlocuit cu remedii naturale din plante. In cazuri mai usoare, cu acceptul doctorului curant, pot fi incercate si alternative naturale.

vegicor cortizon bio natural

Din categoria alternativelor naturale este si unguentul bio natural Vegicor marca Bioearh. Acest produs functioneaza ca si cortizonul cu exceptia faptului ca nu are reactiile adverse ale cortizonului din farmacii. Este un cortizon vegetal certificat bio de ICEA si nu contine conservanti, parabeni, SLS, Peg-uri, parafina, uleiuri minerale, etc. Vegicorul este o alternativa bio naturala si deci sanatoasa la produsele cu cortizon din farmacii.

Cortizonul natural Vegicor ♥ poate fi folosit in caz de muscaturi de insecte, acnee infantila, dermatita dermatita, furunculoza, pustule, lichen ruber planus, impetigo, epidermoliza buloasa, crauroza vulvara, rinita alergica (se aplica in interiorul narilor), deshidroza, urticarie. Vegicorul poate fi folosit si pentru tratarea iritatiilor cauzate de scutece, inca din primele zile de viata ale bebelusului.

Crema bio Vegicor marca Bioearth este o alternativa bio-naturala la cremele din farmacii pline de chimicale pentru urmatoarele afectiuni dermatologice:

Urticaria este o reactie alergica a organismului, caracterizata prin modificari la nivelul tegumentului sub forma de zone reliefate de culoarea rosie (ca leziunile provocate de urzica). Urticaria este insotita de senzaria de prurit (mancarime). Cel mai frecvent, urticarea apare datorita alimentelor (capsuni, nuci, crustacei) sau medicamentelor. In functie de gravitatea afectiunii doctorii recomanda fie o crema pe baza de corticosteroizi sau corticosteroizi injectabili. In cazul in care se recomanda o crema pe baza de corticosteroizi, aceasta trebuie aplicata in strat subtire si nu trebuie sa fie folosita pe termen lung deoarece este un produs medicamentos nelipsit de reactii adverse.



Lichen ruber planus este o afectiune cronica, pruriginoasa, inflamatorie, care poate afecta tegumentul, scalpul, unghiile si mucoasele (nazala, laringiana, genitala, etc). Corticosteroizii recomandati pentru tratarea unor forme de lichen planus cutanat sunt: hidrocortizonul, prednison, betametazona, triamcinolon acetonid, fluocinolon acetonid, clobetasol, etc. Din pacate acesti corticosteroizi au multe reactii adverse.

Crauroza vulvara este o afectiune care afecteaza aparatul genital feminin si masculin extern si care se caracterizeaza printr-un prurit intens.

Epidermoliza buloasa este o afectiune cutanata genetica caracterizata prin formarea de vezicule cu lichid la nivelul pielii cauzate de traume minore ale pielii. Este mai frecventa la copii, acestia fiind numiti „copiii fluture” din cauza pielii sensibile.

Impetigo este o afectiune cutanata care apare cu precadere la nou-nascuti si copii. Este caracterizata prin formarea de vezicule, care dupa deschidere formeaza eroziuni acoperite de cruste. Boala este contagioasa si poate fi raspandita prin contact personal, prin folosirea acelorasi prosoape, lenjerie, haine, jucarii, etc.

Deshidroza este o afectiune cutanata, dureroasa, caracterizata printr-o eruptie veziculoasa pe maini si picioare. Cel mai frecvent, deshidroza apare datorita contactului cu alergeni care se regasesc in parfumurile si conservantii chimici din alimente, detergenti, produse de ingrijire, etc. Contactul cu sapun, apa si produse iritante accentueaza simptomele acestei afectiuni.

Crema bio Vegicor poate fi folosita si in caz de acnee infantila, furunculoza, muscaturi de insecte, iritatii cauzate de scutece si pentru toate acele afectiuni dermatologice pentru care se recomanda unguentele cu corticosteroizi artificiali.

Crema bio Vegicor este disponibila AICI. Daca sunteti din Timisoara, puteti achizitiona Vegicorul din magazinul nostru Lady Bio, str. Eugeniu de Savoya, colt cu Vasile Alecsandri (P-ta Unirii), Timisoara. Telef. 0747-918071

Articolul poate fi preluat integral sau partial cu mentionarea sursei. Daca mentionarea sursei nu este fezabila, articolul poate fi preluat doar cu acordul scris al www.ladybio.ro!

Comentarii (0)

NU sunt comentarii in acest moment

Scrie un comentariu

You are replying to a comment

group_work .