Beneficii ulei de Eucalipt Globulus
Uleiul esențial de eucalipt globulus, obținut prin distilarea la abur a frunzelor, fortifică din punct de vedere fizic (susține organismul în caz de răceală, tuse, gripă, combate durerile şi inflamaţiile musculare), mental (limpezește mintea și aduce claritate în gândire), psihic și emoțional (reduce gândurile și emoțiile negative).
Care este diferența dintre Eucalipt Globulus și Eucalipt Radiata?
Diferența constă în cantitatea de 1,8 cineol pe care o conține fiecare ulei. Spre deosebire de radiata, eucalipt globulus conține o cantitate mai ridicată de 1,8 cineol. Cineolul este un compus chimic care susține sistemul respirator: are efect expectorant, combate tusea și are un efect antiinflamator în caz de astm bronșic.
Cantitatea de cineol determină aroma uleiului esențial. Eucalipt Radiata conține o cantitate mai mica, motiv pentru care aroma, chiar daca este specifica eucaliptului, este mai blândă, cu note dulci, fructate.
Uleiul de Eucalipt Globulus oferă sprijin important pentru:
- sănătatea psihică și emoţională - uleiul de eucalipt globulus eliberează mintea de gândurile negative și locuința de energiile negative, limpezește gândurile, înlătură melancolia, conferă vitalitate, aduce claritate în gândire, alungă oboseala mentală și durerile de cap, în special cele cauzate de congestia sinusurilor.
Difuzat împreună cu uleiul de rozmarin, mentă, grapefruit, piper negru sau lămâie oferă confort în perioadele de surmenaj sau stres, crește nivelul de energie și susține sănătatea organismului.
- sistemul imunitar – datorită proprietăţilor sale antivirale, decongestive şi expectorante, uleiul esenţial de eucalipt globulus este un aliat de nădejde pentru sezonul rece când răceală și gripă amenință la fiecare pas. Oferă sprijin sistemului respirator in caz de bronșită, rinită, sinuzită, tuse, răceală, gripă. Se poate difuza singur sau în combinatie cu alte uleiuri esenţiale: cedru atlas, mentă, lămâie, ravintsara.
- sistem osos și muscular – datorită proprietăților sale analgezice, uleiul esențial de eucalipt calmează durerile articulare și pe cele musculare, fiind indicat celor care suferă reumatism, rigiditate musculară, întindere de ligamente. În cazul în care parfumul uleiului esențial de eucalipt nu este pe plac, acesta se poate dilua într-un ulei purtător impreună cu alte uleiuri esențiale: lămâie, lavandă sau ghimbir.
Uleiul esențial de eucalipt purifică aerul din casă, birou și mașină având un efect antiviral în spațiul în care este difuzat. Este ideal a se folosi și pentru curățarea și purificarea energetică a încăperilor în care se simt energii negative care provoaca probleme în relații, stres, insomnie, conflicte, agresivitate, și alte probleme de sănătate.
Datorită parfumului sau proaspăt, uleiul de eucalipt este este utilizat ca ingredient în multe produse de curățenie, detergenți, soluții de curățat, dar și în produse cosmetice.
Se poate folosi ca ingredient cosmetic în produsele pentru ten gras, acneic, și în produsele pentru igienă orală (pastă de dinți, apă de gură).
Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi analgezice, uleiul de eucalipt ajută la vindecarea aftelor bucale și a infecțiilor micotice din cavitatea bucală. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, uleiul esențial de eucalipt este ideal pentru a combate germenii responsabili de respirația urât mirositoare.
Combinat cu arbore de ceai (tea tree) sau rozmarin, și diluat corespunzător, eucaliptul este util în cazul herpesului. Eucaliptul previne apariţia infecţiilor cutanate deoarece are capacitatea de a combate proliferarea bacteriilor în ţesuturile lezate.
Aroma: are o aromă puternică, camforoasă, lemnoasă, proaspătă. Având o aromă foarte puternică se recomandă respectarea cantității specificată în rețetă.
Proprietăți terapeutice ale uleiului de Eucalipt Globulus: antibacteriene, imunostimulatoare, analgezice și antiinflamatoare (dureri musculare și articulare), antivirale (remediu natural în caz de viroze), decongestive (eliberează tractul respirator), expectorante (susține aparatul respirator în caz de răceli, bronșită, sinuzită), mucolitice (fluidificarea mucusului în cazul afecțiunilor respiratorii pentru o mai ușoară eliminare).
Uleiuri compatibile: uleiul de Eucalipt Globulus se poate folosi în combinație cu uleiurile esențiale de:
Busuioc ct Linalool, Cajeput, Cedru Atlas, Citronella, Tămâie, Ghimbir, Lavandă, Lămâie, Mentă Creață (Spearmint), Arbore de Ceai (Tea Tree).
Ulei esențial 100% natural, fără adaos de parfumuri sintetice. Pur 100%. Nediluat. Cultură organică.
Detalii
Denumirea plantei în latină: Eucalyptus globulus
Familia botanică: Myrtaceae
Cultură: organică
Țara de origine: Portugalia
Calitate: ulei esențial pur 100% și natural
Kid Friendly: NU
Metoda de extracție: distilare cu aburi
Partea plantei din care s-a obținut uleiul: frunze
Componente ale uleiului esențial (alergeni): limonene, geraniol, linalool
Ambalare: în recipient de sticlă de 10 ml, de culoare brună, prevăzut cu picurător și capac cu filet.
Utilizare ulei esențial de Eucalipt Globulus
Piele – uleiul de Eucalipt Globulus, că de altfel orice ulei esențial, NU se aplica direct pe piele. Se folosește doar în combinație cu un ulei purtător (ulei vegetal presat la rece). Pentru folosirea uleiului în siguranță citiți ghid diluare uleiuri esențiale.
Difuzare – Difuzarea este procesul de dispersare a uleiurilor esențiale și se poate face prin diferite metode.
Cele mai eficiente sunt:
difuzarea cu ajutorul difuzoarelor cu ultrasunete - aparat pentru aromaterapie care evaporă uleiul esențial folosind doar apă, fară a folosi căldură. Difuzorul cu ultrasunete nu afecteză proprietățile terapeutice ale uleiului și este ideal pentru spații micii și medii.
difuzarea cu ajutorul nebulizatoarelor - descompune uleiul esențial în particule foarte mici care se absorb mult mai rapid. Este cea mai buna metoda pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale uleiurilor esențiale. Nebulizatorul nu are nevoie de apa, doar de ulei esențial, și este ideal pentru spațiile mari.
Păstrare & Precauții
A se păstra într-un loc răcoros, departe de surse de căldură și lumină.
A nu se lasă la îndemăna copiilor.
Recomandarea lui Robert Tisserand (expert în aromaterapie și lider la nivel mondial, cu o experiență de zeci de ani în domeniu), este de a nu aplica pe sau aproape de fața copiilor uleiul esențial de eucalipt globulus. Contraindicațiile se datorează conținutului ridicat de 1,8 cineol (poate să conțină până la 85%). Contraindicația este valabilă și pentru uleiul de eucalipt radiata care conține o cantitate mai mică de 1,8 cineol, dar, totuși, una însemnată (poate să conțină până la 65%).
A se evita contactul cu ochii.
A se păstra în ambalajul original cu capacul închis ermetic.
A nu se administra intern. Ingestia unui ulei esențial se face numai sub stricta supraveghere a unui medic cu pregătire în aromaterapie.
A nu se aplica pur pe piele. Uleiurile esențiale sunt doar pentru uz extern și niciodată în forma pură (se diluează în uleiuri purtătoare –
vezi ghid diluare uleiuri esențiale).
A nu se utiliza de femeile însărcinate, care alăptează și de cei care se află sub supraveghere medicală fără a se consulta un specialist.
A nu se utiliza în caz de alergii sau sensibilități cunoscute.
A se opri imediat utilizarea în caz de reacții adverse.
Difuzarea uleiurilor esențiale se face cu precauție în preajma animalelor de companie.
A nu se devărsa în mediul acvatic.
Informațiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ și nu pot fi considerate informații medicale. Proprietățile, recomandările și modul de utilizare sunt obținute din surse de referință, însă nu angajează sub nicio forma responsabilitatea noastră. Pentru utilizarea în scop medical, vă rugam să consultați un medic specialist.
Produsele noastre sunt 100% naturale și din acest motiv pot exista diferențe de aspect, culoare sau miros de la un lot la altul, fară că aceste diferențe să influențeze siguranță și calitatea produsului.