Producatori

Ultimele Comentarii Adaugate

Clientul a valutat produsul dar nu a scris un comentariu, sau comentariul scris asteapta sa fie moderat
Postat de Silvia in apr 13, 2019
Comanda Verificata

Bio cu adevarat? Recunoaste cosmeticele bio!

Bio cu adevarat? Recunoaste cosmeticele bio!

In industria cosmetica termenul “bio” este folosit din ce in ce mai des dar, din pacate, putine sunt persoanele care stiu sa deosebeasca un produs cu adevarat bio de un produs cosmetic asa-zis bio. In conceptia generala produsele cosmetice bio sunt percepute ca fiind cosmetice naturale si invers.

La nivel european exista o legislatie care reglementeaza utilizarea termenilor “bio” şi “natural”. Din pacate foarte multi producatori inca folosesc in mod abuziv aceste termene. In acest context, termenul “bio” de pe eticheta unui produs cosmetic nu reprezinta o garantie pentru consumator.

Singura arma pe care consumatorul o are pentru a verifica informatiile primite despre un produs cosmetic si pentru a se proteja este, chiar daca pare banal, citirea etichetelor, in mod special a ingredientelor ce compun produsul cosmetic.

cosmetice bio Lady BIOLista de ingrediente INCI ne spune mult mai mult despre un produs cosmetic decit toate informatiile obtinute despre acel produs din reclame sau alte surse. Aceasta lista prezinta in ordine descrescatoare ingredientele continute in cantitati mai mari de 1% si fara o anumita ordine, la sfarsitul listei, ingredientele in concentratie mai mica de 1%.

Este important de retinut ca ingredientele din plante se regasesc in lista INCI in limba latina, pe cand ingredientele care au fost obtinute printr-un proces chimic sunt in limba engleza. De exemplu “prunus dulcis oil” este denumirea INCI a uleiului de migdale dulci. Denumirea ingredientului este in limba latina ceea ce inseamna ca acest ingredient nu a fost obtinut printr-un proces chimic. Exista totusi si o diferenta intre un ingredient natural si unul bio. Cel din urma, marcat in mod clar pe eticheta fiecărui produs cosmetic, este obtinut din plante crescute intr-un mediu protejat fara ierbicide, pesticide si alte substante chimice.

Care sunt caracteristicele unui produs cosmetic bio si cum il recunoastem?

Produsele cosmetice bio NU CONTIN:
- ingrediente derivate din petrol: parabeni (methylparaben, propylparaben, butylparaben şi ethylparaben), dimethicone, SLS (sodium laureth sulfate), SLES, propylene gycol, paraffinum liquidum, isopropanol, etc.
- organisme modificate genetic.
- coloranti sintetici, parfumuri sintetice (acestea pot contine sute de chimicate si sunt foarte iritante pentru piele fiind responsabile de declansarea multor alergii).
- toluene, aluminiu, triclosan, formaldehyde, quaternium-15, DMDM hydantoin, imidazolidinyl urea, diazolidinyl urea, polyoxymethylene urea, sodium hydroxymethylglycinate, ftalati

Cosmeticele BIO:
- contin cantitati mari de ingrediente naturale si ingrediente cultivate organic fara pesticide, insecticide, fertilizanti, etc.
- sunt eco-friendly: impact redus asupra mediului in timpul procesului de fabricare, ambalaje biodegradabile sau reciclabile.
- contin o cantitate net superioara de principii active fata de produsele cosmetice naturale si fata de cele conventionale.
- sunt certificate de unul din urmatoarele organisme de certificare Bio: BDIH, Soil Association, ICEA, ECOCERT, USDA, Cosmos, etc.
- sunt sanatoase pentru copii si adulti, inclusiv pentru cei care se confrunta cu o piele sensibila
- nu sunt testate pe animale.
- sunt certificate de unul din urmatoarele organisme de certificare Bio: BDIH, Soil Association, ICEA, ECOCERT, USDA, etc.

Compozitia unui produs cosmetic exprimata conform Nomenclatorului International al Ingredientelor Cosmetice (INCI) nu este suficienta pentru a obtine certificarea “Bio”. Organismele de certificare monitorizeaza intregul lant de obtinere al cosmeticelor: cultivarea, recoltarea, depozitarea, transportarea, procesarea plantelor precum si procesele de fabricare a produselor cosmetice finale.

Daca toate aceste faze s-au efectuat conform cerintelor organismului de certificare, sigla organismului de inspectie si certificare se va regasi pe ambalajul produsului cosmetic. Prezenta unei astfel de sigle pe produs ofera consumatorului garantia unei calitati atestate.

Pentru cosmetice sanatoase, bio naturale, care nu contin ingredientele nocive enumerate mai sus viziteaza www.ladybio.ro