Ulei de Rozmarin ct.cineol, 10ml - Saimara
Ulei de Rozmarin ct.cineol, 10ml - Saimara
Ulei de Rozmarin ct.cineol, 10ml - Saimara
Ulei de Rozmarin ct.cineol, 10ml - Saimara

Ulei de Rozmarin ct.cineol, 10ml - Saimara

0 1 2 3 4
0 din 5 - 0 recenzii
Producator : Saimara   |  
SAI031  |  

Stoc epuizat
PRP: 39,00 Lei
39,00 Lei cu TVA

Folosit in aromaterapie, uleiul de rozmarin alunga oboseala, imbunatatestte memoria, sustine sistemul respirator, osos si muscular.

Uleiul esential de rozmarin combate căderea parului si stimuleaza cresterea acestuia. 100% pur.


favorite_border favorite
  Transport Curier: 19 LEI, GRATUIT peste 199 lei    Contact: 0747-918071, L-V: 9-17
 
Beneficii ulei de Rozmarin ct. Cineol

Ce înseamnă “ct. cineol”?

Rozmarinul este o plantă care are capacitatea de a produce ulei esențial cu compuși chimici diferiți în funcție de climă, sol, altitudine, etc.

Compusul care se regăsește în ulei într-o concentrație majoritară devine chemotipul uleiului respectiv. Chemotipul este cel care determină aroma, proprietățile și contraindicațiile unui ulei esențial.

Uleiul de rozmarin poate avea 3 tipuri de chemotipuri: ct. cineol, ct. camphor, ct. verbenone

Alte uleiuri esențiale care pot avea chemotipuri diferite:

- Cimbru (ct. thymool, ct. linalol, ct. carvacrol, ct. thuyanol, ct. geraniol)

- Busuioc (ct. linalol, ct. methyl chavicol).

Folosit în aromaterapie, uleiul de rozmarin stimulează sistemul nervos, alungă oboseala mentală, crește starea de vigilență, îmbunătățește atenția, concentrarea și memoria. Energizează, invigorează, atenuează stările de oboseală și depresia.

Uleiul esențial de rozmarin susține sistemul respirator, în caz de congestie nazală, tuse convulsivă, broşită, gripă. Are proprietăți expectorante (ajută la eliminarea secrețiilor din căile respiratorii), decongestionante (eliberează căile nazale) și mucolitice (fluidizează secrețiile). Se poate folosi singur sau în combinație cu alte uleiuri esențiale care sprijină sistemul respirator: eucalipt, brad, cajeput, tămâie, etc. Se poate difuza, inhala cu ajutorul inhalatorului sau dilua într-un ulei purtător și aplica, prin masaj, pe piept și spate, de câteva ori pe zi.

Diluat corespunzător într-un ulei purtător și masat pe abdomen, uleiul de rozmarin atenuează crampele și spasmele abdominale, ameliorează neplăcerile digestive (indigestia, flatulența) și simptomele tipice colitei.

Rozmarinul este un bun antiinflamator motiv pentru care este ideal pentru a ameliora disconfortul muscular cauzat de epuizare, suprasolicitare şi în caz artrită. Se poate dilua singur într-un ulei purtator de jojoba sau migdale dulci sau împreună cu alte uleiuri esențiale care au proprietăți similare: busuioc, pin, tămâie, lămâie. Masat local pe zonele problematice calmează durerea.

Adăugat în șampon, uleiul de rozmarin susține sănătatea parului și scalpului (combate mătreața, căderea parului, conferă strălucire, promovează regenerarea părului, stimulează cresterea părului). Se poate dilua într-un ulei purtător cu care se masează scalpul, timp de câteva minute, după care se șamponează.

Folosit pe piele, uleiul reglează secreția de sebum și este util în caz de acnee, cosuri. Purifică pielea, revitalizează tenul matur. Bun repelent (împotriva insectelor).

Aroma: rozmarinul are o aromă puternică, ierboasă, cu note lemnoase și rașinoase. Aroma variaza in functie de chemotip.

Proprietăți terapeutice ale uleiului de Rozmarin: stimulante, antibacteriene, antioxidante, antifungice, analgezice, antiinflamatoare, antispasmodice, carminative, astrigente, termogene, antireumatice.

Uleiuri compatibile: uleiul de rozmarin se poate folosi în combinație cu uleiurile esențiale de: Citronella, Cuișoare, Eucalypt Globulus, Grapefruit, Dafin, Lavandă, Lămâie, Lime, MayChang, Piper Negru, Peppermint (mentă), Petitgrain, Pin, Tea Tree (Arbore de Ceai).

Ulei esențial 100% natural, fără adaos de parfumuri sintetice. Pur 100%. Nediluat. Cultură organică.

Detalii
Denumirea plantei în latină: Rosmarinus officinalis ct. 1,8 cineole
Familia botanică: Lamiaceae (Labiatae)
Cultură: organică
Țara de origine: Maroc
Calitate: ulei esențial pur 100% și natural
Kid Friendly: NU
Metoda de extracție: distilare cu aburi
Partea plantei din care s-a obținut uleiul: frunze, crengi
Componente ale uleiului esențial (alergeni): limonene, linalool
Ambalare: în recipient de sticlă de 10 ml, de culoare brună, prevăzut cu picurător și capac cu filet.
Utilizare ulei esențial de Rozmarin

Piele – uleiul de Rozmarin, ca de altfel orice ulei esențial, NU se aplica direct pe piele. Se folosește doar în combinație cu un ulei purtător (ulei vegetal presat la rece). Pentru folosirea uleiului în siguranță citiți ghid diluare uleiuri esențiale.

Difuzare – Difuzarea este procesul de dispersare a uleiurilor esențiale și se poate face prin diferite metode.

Cele mai eficiente sunt:

- difuzarea cu ajutorul difuzoarelor cu ultrasunete - aparat pentru aromaterapie care evaporă uleiul esențial folosind doar apă, fară a folosi căldură. Difuzorul cu ultrasunete nu afecteză proprietățile terapeutice ale uleiului și este ideal pentru spații micii și medii.

- difuzarea cu ajutorul nebulizatoarelor - descompune uleiul esențial în particule foarte mici care se absorb mult mai rapid. Este cea mai buna metoda pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale uleiurilor esențiale. Nebulizatorul nu are nevoie de apa, doar de ulei esențial, și este ideal pentru spațiile mari.

Păstrare & Precauții
A se păstra într-un loc răcoros, departe de surse de căldură și lumină.
A nu se lasă la îndemăna copiilor.
A se evita contactul cu ochii.
A se păstra în ambalajul original cu capacul închis ermetic.
A nu se administra intern. Ingestia unui ulei esențial se face numai sub stricta supraveghere a unui medic cu pregătire în aromaterapie.
A nu se aplica pur pe piele. Uleiurile esențiale sunt doar pentru uz extern și niciodată în forma pură (se diluează în uleiuri purtătoare – vezi ghid diluare uleiuri esențiale).
A nu se utiliza de femeile însărcinate, care alăptează și de cei care se află sub supraveghere medicală fără a se consulta un specialist.
A nu se utiliza în caz de alergii sau sensibilități cunoscute.
A se opri imediat utilizarea în caz de reacții adverse.
Difuzarea uleiurilor esențiale se face cu precauție în preajma animalelor de companie.
A nu se devărsa în mediul acvatic.

Informațiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ și nu pot fi considerate informații medicale. Proprietățile, recomandările și modul de utilizare sunt obținute din surse de referință, însă nu angajează sub nicio forma responsabilitatea noastră. Pentru utilizarea în scop medical, vă rugam să consultați un medic specialist.

Produsele noastre sunt 100% naturale și din acest motiv pot exista diferențe de aspect, culoare sau miros de la un lot la altul, fară că aceste diferențe să influențeze siguranță și calitatea produsului.

bio
on
pur
on
analize
on
Aroma
Ierboasa
Medicinala
Emotional
Claritate
Echilibru
Energie
Purificare
Terapeutice
Antibacterian
Antidepresiv
Antifungic
Antiinflamator
Antioxidant
Antispasmodic
Carminativ
Expectorant
Mucolitic
Repelent
Stimulant cognitiv
Nou

Cu deodorantul Saimara, zilele caniculare, transpiratia abundenta, mirosurile neplacute si petele inestetice de pe haine nu mai sunt o problema.

Deodorantul Saimara te mentine fresh pe tot parcursul zilei, intr-un mod natural. Deodorantul Saimara este un produs certificat BIO de AIAB Italia, pe baza de bicarbonat de sodiu, si NU CONTINE aluminiu, alcool, parabeni.

Gama contine 5 deodorante cu bicarbonat, sub forma de roll-on, fiecare cu propria sa nota de parfum:

Tropical Wood - parfum oriental lemnos; Wild Sense - parfum exotic cu note fructate; Gentle Rain - parfum floreal, delicat; Sun Dance - parfum fresh de citrice; Sweet Dream - parfum dulce, delicat

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii Recenzii (0)

Bazat pe 0 recenzii - 0 1 2 3 4 0/5
group_work .